Ville jubelscener da RBKs Molde-spøkelse fortsatte

Ola Kamara ble den store helten.

• Molde - Rosenborg 1-0 (0-0)

MOLDE (Dagbladet): Det er alltid ekstra temperatur når erkerivalene Molde og Rosenborg møtes. Etter Moldes dominans de siste årene, kunne Rosenborg endelig dra til Aker Stadion som serieledere igjen.

Det var det de færreste som hadde trodd før sesongen, men der Molde har skuffet, har Rosenborg prestert bedre enn hva spådommene tilsa.

Begge lagene viste voldsomme krefter i Europa League på torsdag, spesielt Molde med 3-1-triumfen over Robin van Persie og co, men i kveldens derbykamp i Molde var bragdene i Europa glemt.

Nå handlet alt om å ydmyke erkerivalen.

For fjerde gang på rad vant Molde hjemme mot Rosenborg, selv om André Hansen storspilte i RBK-buret. For sjuende gang på rad måtte Rosenborg skuffet gå av banen uten seier mot Molde.

Den store helten ble Ola Kamara, som med sitt kontante hodestøt sendte hjemmefansen til himmels med kampens eneste scoring.

Da dommeren blåste av kampen, jublet Molde-fansen som om de hadde vunnet en tittel.

- Det var skikkelig deilig. Det er alltid godt å score mot Rosenborg. Dette har vært en fantastisk uke, sier Ola Kamara til Dagbladet.

- Kjipt, men det kommer en viktigere kamp på onsdag, sier Pål André Helland.
 
Massivt Molde-press Molde startet best på eget gress da Mattias Moström spilte fri Mohamed Elyounoussi, men verken Moi eller Per Egil Flo på returen klarte å få ballen i nota.

Moström og Moi skapte mer trøbbel for Rosenborg etter 10 minutter. Molde-fansen reiste seg flere ganger for det de trodde var scoring, men alle Moldes skuddforsøk ble blokkert i siste sekund.

RBK måtte klare seg uten midtbanedirigenten Ole Selnæs, mens Pål André Helland startet derbyet på benken. Kanskje var trønderne preget av det, for det var Molde som styrte showet til å begynne med.

Spesielt Moi var toneangivende og hadde et nytt godt skuddforsøk i det 14. minutt. Men RBK-keeper André Hansen holdt gjestene inne i kampen.

Hansen storspilte Etter Moldes forrykende åpningskvarter, jevnet kampen seg ut. Rosenborg fikk mer og mer ballkontakt, og tempoet i kampen avtok.

Tre minutter før pause prøvde Etzaz Hussain seg på en frekkis fra kanten av 16-meteren, men nok en gang hang Hansen godt med på notene.

Like etter holdt det på å smelle i motsatt ende av banen. Målsniken Alexander Søderlund stjal ballen innenfor 16-meteren og forsøkte å drible Moldes keeper, men lyktes bare nesten.

Kamara sendte Molde-fansen til himmels Også i 2. omgang åpnet vertene friskt. Både Hussain, Joona Toivo og Ola Kamara hadde gode skuddforsøk rett etter hvilen. Det samme hadde RBKs Magnus Stamnestrø, som spilte i Molde fra 2010-13.

Etter 58 minutter fikk Molde sin velfortjente scoring. Hussain forsøkte å finne Moi på bakerste stolpe, men ballen havnet i stedet hos Kamara, som kontant stanget ballen i mål.

Det utløste enorme jubelscener hos Molde-fansen, som har sett seg lei av RBKs dominans denne sesongen.

Like etter ropte trønderne på straffe på grunn av holding, men fikk ikke medhold av dommeren. RBK forsøkte å sette inn en sluttspurt, men Moldes kontringer var minst like farlige.

Sjansesløseri Blant annet skapte Moi en ny gigantmulighet etter 72 minutter, men nok en gang ble kantspilleren stoppet av Hansen.

Rett etter ble Kamara spilt helt fri. Molde-spissen driblet vekk RBKs keeper, men klarte likevel ikke å få ballen i mål.

RBK presset på i de nervepirrende sluttminuttene, men Vegard Forren og Molde-forsvaret ryddet unna.

Dermed kunne Molde juble for seier over erkerivalen Rosenborg.