- Ville kjeftet ham huden full om han ikke satte ballen i mål

Nanis frekkis er helgas fotballsnakkis. - Veldig uvanlig, sier Rune Pedersen om dommerens avgjørelse.

OMSTRIDT SCORING: Nanis scoring var tema for heftige debatter etter Manchester Uniteds 2-0-seier mot Tottenham lørdag kveld. Foto: AP Photo/PA, Martin Rickett
OMSTRIDT SCORING: Nanis scoring var tema for heftige debatter etter Manchester Uniteds 2-0-seier mot Tottenham lørdag kveld. Foto: AP Photo/PA, Martin RickettVis mer

|||(Dagbladet): Nani kikket lenge mot dommer Mark Clattenburg før han våget å sette inn det kontroversielle 2-0-målet mot Tottenham lørdag kveld.

Kritikerne har ment at portugiseren var usportslig som valgte å dra fordel av Heurelio Gomes' uoppmerksomhet. Innad i United-garderoben er man av en ganske annen oppfatning.

- Hvis han ikke hadde satt ballen i mål, ville både vi spillere og manageren kjeftet ham huden full, sier Darren Fletcher ifølge nyhetsbyrået PA.

- En skandale
Det hele startet med at Nani gikk teatralsk i bakken innenfor 16-meteren. Dommer Mark Clattenburg vurderte det ikke som noen straffe, og mens han lå nede la 23-åringen hånda på ballen. Spurs-keeper Gomes plukket den opp, men tok det som en selvfølge at Clattenburg hadde dømt frispark for gjestene.

Deretter la han ballen til rette for et utspark, Clattenburg slo ut med armene som for å si «jeg har ikke blåst», og Nani utnyttet blunderen til det fulle.

- Det er en skandale at linjemannen ikke ser at det er hands. Gomes så det tydelig og var overbevist om at det var frispark. Hvorfor skulle han ellers lagt ned ballen der, freste Spurs-manager Harry Redknapp etterpå.

Linjemannen vinket riktignok til slutt, men etter en kjapp samtale med Clattenburg ble målet stående.

- Ikke et regelbrudd
NFFs dommersjef Rune Pedersen vurderer situasjonen som følger:

- Hvis dommeren ser handsen er det fullt lovlig å bruke fordel, for keeperen står med ballen i hendene. Dommeren hadde ikke blåst, og ergo var ballen i spill. Lovmessig har ikke dommeren gjort noe feil, sier han til Dagbladet.

HOPPENDE GLAD: Spurs-fansen ble ikke mindre provosert av den entusiastiske måten Nani feiret målet sitt på. Foto: (AP Photo/PA, Martin Rickett)
HOPPENDE GLAD: Spurs-fansen ble ikke mindre provosert av den entusiastiske måten Nani feiret målet sitt på. Foto: (AP Photo/PA, Martin Rickett) Vis mer

Det betyr ikke at Pedersen ikke mener Clattenburg kunne vurdert det hele smidigere.

- Han kunne løst det ved å dømme for handsen som alle ser. Det er veldig uvanlig å bruke fordelsparagrafen i den type situasjoner. Dommeren har ikke begått noe regelbrudd, men det spørs hvor smart løsningen han valgte er, for å si det sånn.

- Hvis dette var en av dine dommere - hvordan ville din tilbakemelding vært?

- Hvis en av mine dommere hadde gjenopptatt spillet der handsen skjedde, etter samtale med assistentene sine, ville det vært en OK løsning. Men jeg påpeker: Det er ingenting som tyder på at dommeren har gjort et regelbrudd. Du kan stille spillerne litt til ansvar, så godt betalte folk bør vite bedre enn å legge ballen ned uten at dommeren har blåst, sier dommersjefen.

SIER CLATTENBURG HAR SITT PÅ DET TØRRE: Men dommersjef Rune Pedersen synes kamplederen kunne løst situasjonen smidigere. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SIER CLATTENBURG HAR SITT PÅ DET TØRRE: Men dommersjef Rune Pedersen synes kamplederen kunne løst situasjonen smidigere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer