Ville kjøpe Kjetil

Diarésjuke Kjetil Aamodt var førstevalget da Dynastars racingsjef Michel Vion jaktet på en ny løper for å utvikle nye fartsski. Istedenfor fikk han Lasse Kjus.

ST. MORITZ (Dagbladet): Det var før OL i fjor at Michel Vion kontaktet Kjetil Aamodt, som i mange år har hatt kontrakt med Nordica.

- Jeg kom med et tilbud til Kjetil før OL, bekrefter han overfor Dagbladet.

Vion hadde hørt rykter han ønsket å utnytte.

- Vi hadde hørt at Nordica-fabrikken var nære ved å bli solgt. Derfor sa jeg til Kjetil at vi var klare til å jobbe sammen med ham, sier Vion.

Dynastar var ute etter å utvikle nye ski for de raske disiplinene. Kjetil Aamodt var en perfekt mann å sikre seg fordi han de siste sesongene har jobbet hardt - og lykkes - med dette i en liten fabrikk som Nordica. OL endte som kjent med to gull til Kjetil i super-G og kombinasjonen. Så ringte han Vion:

- Kjetil sa at Nordica fortsatt var riktig for ham. Vi har ikke tatt opp igjen kontakten, sier Vion.

Misliker framstøt

Nordicas racingsjef Hans Krassnitzer har vært helt ukjent med konkurrentens framstøt.

- Dette var nytt for meg. Meget interessant, men det er slik dette spillet har blitt - uheldigvis, sier Krassnitzer, som har forlenget kontrakten med Kjetil ut neste sesong.

Men muligens har Vions interesse for en god fartsløper nådd andres ører. I vår ble han nemlig kontaktet av Lasse Kjus.

- Lasse kom til oss, og sa at det var for mange løpere hos Atomic. Derfor ville han flytte til en liten fabrikk som kunne lage ski bare for ham. Det var jo også interessant for oss fordi vi ikke hadde noen god fartsløper, sier Vion.

Snart frisk

Samarbeidet med Kjus har bestått av en lang rekke tilbakeslag og problemer. Men akkurat i dag angrer nok ikke Vion på at det gikk som det gikk. I går lå nemlig Kjetil Aamodt isolert på hotellet langt fra resten av den norske VM-troppen. Som bortimot sistemann av de norske løperne ble han tatt av magetarmviruset som herjet i Kitzbühel i forrige uke. Men da Dagbladet snakket med landslagslege Arne Kristian Aune seint i går kveld, var Kjetil på vei til å bli pigg igjen.

- Han er mye bedre, har spist et par ganger og føler seg friskere, sier Aune.

Men Aune vil ikke garantere at Kjetil er på start i dagens utfortrening foran kombinasjonen torsdag.

- Det er en mulighet for at han stiller, men han må være frisk før han kjører.

- Vi gjør hva vi kan, sier landslagssjef Atle Skårdal, som snart er den eneste i den norske troppen som ikke har fått viruset.

- Det gjør ingenting om jeg får det. Jeg har tid til å sitte på dass.

KOM MED TILBUD: Dynastars racingsjef Michel Vion (t.h.) ga Kjetil Aamodt et tilbud, men Aamodt sviktet ikke Nordica.