Ville kuppe Warholms trener

Leif Olav Alnes (64) innrømmer at han har fått andre tilbud. - Jeg er dritredd for at Leif skal begynne å trene noen av konkurrentene mine, sier Karsten Warholm (25).

DAGEN DERPÅ: Karsten Warholm og Leif Olav Alnes møtte mediene i Tokyo i dag.
DAGEN DERPÅ: Karsten Warholm og Leif Olav Alnes møtte mediene i Tokyo i dag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Saken oppdateres!

TOKYO (Dagbladet): Han er fortsatt sliten etter fantomløpet tirsdag. OL-gull og verdensrekord på 45,94. Karsten Warholm har lagt bak seg et sensasjonelt OL.

I dag var det tid for refleksjon og ettertanke da eneren på 400 meter hekk møtte norske medier i OL-landsbyen i Tokyo. Der var også trener Leif Olav Alnes, mannen Warholm ikke kan få skrytt nok av og kaller «verdens beste trener».

25-åringen er overbevist om at han ikke hadde vært der han er i dag uten treningsgruppa med Alnes, Amalie Iuel og Elisabeth Slettum.

I OL-LANDSBYEN: Karsten Warholm merker fortsatt en utladning etter superløpet.
I OL-LANDSBYEN: Karsten Warholm merker fortsatt en utladning etter superløpet. Vis mer

- Jeg er dritredd for at Leif skal begynne å trene noen av konkurrentene mine, sier Warholm til Dagbladet.

- Det er åpenbart at det fysiske talentet mest sannsynlig overgår mitt. Hvis de hadde kommet inn i det regimet her, kunne jeg like gjerne lagt opp. Jeg setter pris på at han er selektiv når konkurrentene kommer og spør om innpass.

På Dagbladets spørsmål - om han har fått tilbud om å trene andre - svarer Alnes:

- Ja, det har jeg.

- Kan du si noe om det kommer fra andre nasjoner?

- Det er ikke noe poeng. Vi er på en reise som jeg er utrolig fornøyd med. Jeg er utrolig fornøyd med folkene som er her.

RØDT, HVITT OG FLOTT: Karsten Warholm holder oppe flagget i OL-landsbyen. Verdens raskeste 400 meter hekk-løper kommer fra Norge.
RØDT, HVITT OG FLOTT: Karsten Warholm holder oppe flagget i OL-landsbyen. Verdens raskeste 400 meter hekk-løper kommer fra Norge. Vis mer

På TV 2's oppfølgingsspørsmål - om Warholm som sunnmøring har satt en overgangssum - svarer den ferske OL-vinneren:

- Jeg har sagt til Leif at jeg aldri vil styre valget hans. Det fine er at vi stort sett er på samme side. Det ville aldri handlet om penger den ene eller den andre veien. Alt handler mest om at vi trives med situasjonen. Det er en delikat balanse som kan gå andre veien hvis du begynner å innføre helt nye ting.

Han fortsetter:

- Alt det vi så på banen i går er et resultat av det vi legger ned hver dag. Det hadde ikke vært mulig uten at du trivdes. Men vi kunne også risikert at tida var bortkastet hvis ikke Leif Olav kunne tingene sine. Det er fort gjort at du trener på ting du ikke trenger å trene på. At vi klarer å fyllene treningene med ting som gir framgang, er ganske vesentlig.

KLARER ALT: NRK-profilen er i ekstase når Karsten Warholm løper inn til OL-gull og ellevill verdensrekord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Lyd: NRK. Vis mer

På grunn av coronaviruset ble det ingen stor feiring av OL-gullet i går:

- Det skjedde ikke så mye. Jeg må si det som det er. Vi kom seint tilbake. Vi tok det rolig og lot det synke inn. Det var business as usual, forteller Warholm.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer