STORTRIVES: Anders Lindegaard, her i kamp mot Otelul Galati, sier han ville kuttet av seg høyrearmen for en Manchester United-kontrakt dersom han fortsatt var i Aalesund. Da lurer vi litt på om han hadde fått en avtale som målvakt.Foto: SCANPIX/AP/Vadim Ghirda
STORTRIVES: Anders Lindegaard, her i kamp mot Otelul Galati, sier han ville kuttet av seg høyrearmen for en Manchester United-kontrakt dersom han fortsatt var i Aalesund. Da lurer vi litt på om han hadde fått en avtale som målvakt.Foto: SCANPIX/AP/Vadim GhirdaVis mer

Ville kuttet av seg armen for United-kontrakt

Anders Lindegaard, dersom han fortsatt var i AaFK.

Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard hevder han ville ofret høyrearmen for å komme til Manchester United, dersom han fortsatt hadde vært i AaFK.

Det er bare et snaut år siden den danske landslagsmålvakten levde et langt mer anonymt liv som eliteseriespiller i Norge. I november i fjor ble drømmen om en overgang til United til virkelighet for dansken. Da skrev han under på en avtale på 3,5 år med «de røde djevlene».

- Hvis jeg ser tilbake på hvor jeg var for et år siden, ville jeg kuttet av meg høyrearmen for å være i den posisjonen jeg er i nå. Jeg er så fornøyd med å være en del av denne klubben og laget. Jeg har alltid vært United-fan, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg nyter hver eneste dag jeg er her, sier Lindegaard til Manchester Uniteds nettsted.

Tøff overgang 27-åringen innrømmer at overgangen har vært stor fra norsk fotball til spill på øverste nivå i England.

- Det er vanskelig for en person å forberede seg på en overgang som jeg gjennomførte fra Norge. Det var et veldig stort steg fra en så liten klubb til et så høyt nivå her i Manchester United. Det er nok umulig å være forberedt på det, tror Lindegaard.

- United er ikke bare en stor klubb, men også en klubb som tar vare på deg, særlig når du kommer hit for første gang. Det er folk her som kan hjelpe det på alle måter det er mulig å tenke seg. Uansett hva problemet er kan noen hjelpe deg med å tilpasse livet ditt her, ikke bare på banen, men også utenfor.

- Bedre i alle faser Dansken erkjenner at han hadde det tøft det første halvåret i Manchester, men at det hjalp da spillere som Nemanja Vidic og Patrice Evra fortalte ham at de også hadde det vanskelig den første tiden.

Da han var kvitt kneskaden og var tilbake i slag under Uniteds USA-opphold i sommer følte 27-åringen at han endelig vant lagkameratenes respekt.

- Som fotballspiller føler jeg at jeg har utviklet alle delene av spillet i tiden min her. Det er veldig viktig. Du blir ikke en bedre keeper på dette nivået dersom du ikke utvikler alle fasene i spillet ditt, sier den tidligere Aalesund-spilleren.

(NTB)