Ville legge opp - endte i finalen

Patrick Rafter- Andre Agassi 7- 5, 4- 6, 7- 5, 4- 6, 6- 3. Patrick Rafter (27) detonerte ei tennisbombe mot andreseedete Andre Agassi, og blir den første australieren i en Wimbledon-finale siden Pat Cash stakk av med pokalen i 1997. Finalemotstander blir Pete Sampras, som spiller sin sjuende finale på centrecourten.

Så seint som i oktober måtte tolvteseedete Rafter operere ei vond skulder. Akkurat da hadde australieren mest lyst til å legge opp.

- Det var ei vanskelig tid og jeg var langt nede. Da jeg endelig kunne spille, var formen dårlig. Jeg lurte på om det var noen vits i å fortsette med tennis. Heldigvis kom resultatene på forsommeren, og resten har vært et lite eventyr.

- Jeg er i finalen og kan nesten ikke tro det, sier mannen med to seirer i US Open.

Feid av banen

I fjorårets semifinale ble Rafter feid av banen med 0- 3 av samme Agassi.

Men i går ble Agassi mer og mer sjanseløs utover i kampen. Amerikaneren dobbeltfeilet åtte ganger på serven, mens Patrick Rafter dunket inn 18 ess og 35 volleypoeng.

- Jeg trodde det ville bli veldig vanskelig, men plutselig stemte alt. Jeg tror Andre fikk nerver etter hvert som andreservene hans ikke stemte. Det greide jeg å utnytte, sier Rafter.

Ydmyk taper

Før semifinalen hadde ingen greid å bryte Agassis serve. Rafter gjorde det fem ganger i går, og Agassi gjorde ikke noe forsøk på å bortforklare tapet.

- Patrick spilte godt og jeg kom hele tida på etterskudd. Du vinner ikke med så mange feil, og når han spilte et fenomenalt sistesett, er det bare å gratulere, sa Agassi.

Som etterpå fikk trøst av kjæresten Steffi Graf.

PÅ ALLE FIRE: Australske Patrick Rafter overgikk seg sjøl da han slo Andre Agassi ut av Wimbledon-turneringen i går.