Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville lokke Eggen med Ap-Raymond

- Han har partiboka i orden, sier Martin Andresen.

ØNSKET EGGEN PÅ LAGET: Spillende manager Martin Andresen presenterte sitt opprinnelige trenerteam i Vålerenga høsten 2007.  Truls Hallen (nr. tre f.v.) og David Brocken (nr. to f.h.) forsvant etter forrige sesong, men Gjermund Østby (f.v.), Johan Kaggestad,  Andrea Loberto og Tor Ole Skullerud er fortsatt ombord, og kunne ha fått selskap av Nils Arne Eggen om trenerlegenden hadde takket ja til en rolle i klubben. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ØNSKET EGGEN PÅ LAGET: Spillende manager Martin Andresen presenterte sitt opprinnelige trenerteam i Vålerenga høsten 2007. Truls Hallen (nr. tre f.v.) og David Brocken (nr. to f.h.) forsvant etter forrige sesong, men Gjermund Østby (f.v.), Johan Kaggestad, Andrea Loberto og Tor Ole Skullerud er fortsatt ombord, og kunne ha fått selskap av Nils Arne Eggen om trenerlegenden hadde takket ja til en rolle i klubben. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

|||VALLE HOVIN (Dagbladet.no): Som spillende manager vier Martin Andresen mye av tiden sin til å finne løsninger som kan drive Vålerenga framover mot høyder klubben ikke har sett siden seriegullet i 2005.

En av ideene som ble unnfanget i de jevnlige samtalene mellom Andresen og Vålerenga Fotball Elite-leder Raymond Johansen, var å kontakte Nils Arne Eggen med en uformell forespørsel om trenerlegenden kunne tenke seg å inngå i klubbens trenerteam.

Andresen mener det var helt naturlig å forhøre seg med norsk klubbfotballs kanskje største trenerkapasitet, selv om han allerede har et solid støtteapparat rundt seg.

- Nå ble det aldri noe av, men det sier seg selv hvorfor: Han er en stor ressurspersonmed all den kompetansen og erfaringen han besitter, sier Andresen til Dagbladet.

- Hva slags konkret kompetanse så du for deg at han kunne tilføre Vålerenga?

- Alt han står for, og det er ikke noe bare for spillerne kunne dratt lærdom av, men trenergruppa også, poengterer VIF-manageren.

- Han har også en fortid som Vålerenga-spiller?

- Vi tenkte at det kanskje kunne være en grunn til at han skulle vurdere det, sier Andresen.

- Ingen «postordretrener»
Noe ja ble det imidlertid ikke i denne omgang. Eggen er fortsatt ansatt i Rosenborg i tilknytning til juniorlaget og er en ettertraktet foredragsholder. Derfor er ikke tidspunktet det rette for å takke ja til noe engasjement i Vålerenga.

— Jeg kan ikke være «postordretrener». Skal jeg være trener, må jeg være det 150 prosent, sier Eggen til Dagsavisen, på sedvanlig Eggen-vis.

Dermed kom Vålerenga aldri så langt som å diskutere hvordan de skulle bruke Eggens kompetanse og erfaring.

- Vi ringte ham med et åpent sinn, men det passet bare ikke på nåværende tidspunkt. Derfor kom vi heller aldri så langt som å diskutere noen konkret rolle i trenerteamet, forteller Andresen.

- Partiboka i orden

Det var Raymond Johansen som plukket opp telefonen og ringte Eggen, selv om det var Martin Andresens initiativ. I tillegg til å være leder for Vålerengas sportslige utvalg, er Johansen nyvalgt partisekretær i Arbeiderpartiet - et parti som står den tidligere Rosenborg-trenerens hjerte nær.

- Det var mitt initiativ, og vi følte det passet best at det var Raymond som ringte, ettersom han har partiboka i orden, sier en smilende Andresen.

VIF-manageren har aldri spilt under Eggens ledelse, men har hatt sine samtaler med mannen bak tidenes norske klubbsuksess i Rosenborg.

- Vi har diskutert overganger opp gjennom tida, og vi har snakket fotball utenom. Jeg har dessuten stor respekt for det han har utrettet som trener, understreker Andresen.

- Alltid ute etter forbedring

Nils Arne Eggen holder imidlertid døren på gløtt for Vålerenga ved en seinere anledning. Klubbledelsen har ikke diskutert om de kommer til å følge opp Eggen-interessen, men Martin Andresen utelukker ingenting i fortsettelsen.

- Vi er alltid ute etter forbedring i alle ledd av klubben, avslutter Andresen overfor Dagbladet.

TAKKET NEI: Nils Arne Eggen har kalenderen full, og ønsket ikke å påta seg ytteligere oppgaver som en del av trenerteamet i Vålerenga.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TAKKET NEI: Nils Arne Eggen har kalenderen full, og ønsket ikke å påta seg ytteligere oppgaver som en del av trenerteamet i Vålerenga.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media