Ville nektet hovedsponsor adgang

Selv om VG er hovedsponsor, må hopplandslaget selge seg for å kunne gjøre det de vil foran Torino-OL.

TØNSBERG (Dagbladet): Fallskjermhoppingen på Jarlsberg flyplass i går hadde hoppledelsen solgt til «Her og Nå». Da Dagbladet kom for å lage reportasje om Mika Kojonkoski og hans menn dalende ned fra himmelen over Tønsberg, ble vi høflig bedt om ikke å ta bilder. Da var vi allerede blitt avbrutt midt i intervjuet med flygeren som skulle ha med hopperne opp.

150 000 kroner

-  Jeg beklager dette, men det er gjort på grunn av økonomien. «Her og Nå» sponser samlingen med cirka 150 000 kroner, mot at de får stoff og bilder eksklusivt. Uten disse pengene hadde det ikke blitt noen samling i Tønsberg, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

-  Ville hovedsponsor VG også ha blitt nektet å ta bilder?

-  Vi kan ikke nekte noen å ta bilder, men anmoder om det i dette tilfellet. VG ville ikke fått særbehandling, sier Bråthen.

Bryte grenser

For landslagshopperne er fallskjermhoppingen et ledd i lagbyggingen foran Torino-OL.

-  Vi gjør det for å bryte grenser, og lære mer om hvordan vi skal takle stress. Fallskjermhoppingen er også et ekstremt brudd på de vante rutinene, sa landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet sist torsdag.

Mangler en million

-  Vi har diskutert «Her og Nå»-avtalen fram og tilbake, og har dessverre ikke noe valg. Vi har 10,5 millioner i budsjettramme, og mangler fortsatt en drøy million for å kunne gjøre det vi ønsker.

VG-avtalen gir oss hovedgrunnlaget til å kunne satse, og har en verdi på rundt 5,5 millioner inkludert bonuser. Fallskjermhoppingen hadde vi ikke penger til i utgangspunktet, sier Clas Brede Bråthen.