Ville ofre fallskjerm

Før Arild Berg sa opp kontrakten på grunn av manglende lønnsutbetalinger, var han villig til å ofre den kontraktsfestede fallskjermen på 3,35 millioner kroner for å komme til enighet med Bodø/Glimt.

I gårsdagens Dagbladet røpet Bergs advokat Sigurd Kambestad at Arild Berg fikk inn en klausul om 3,35 millioner kroner i såkalt «sign-off-fee» da han fornyet kontrakten med Bodø/Glimt i 1999. Glimt har ikke betalt. Berg har vært sjukemeldt i over ett år på grunn av amalganforgiftning. Han sa opp kontrakten, og fikk Lyn som ny arbeidsgiver da han ikke hadde mottatt lønn fra Glimt på halvannen måned i midten av januar. Hele Berg-saken er totalt fastlåst. Partene møtes i Salten Tingrett 21. mai.

NISO-leder Morgan Andersen har fulgt saken tett, og er svært provosert av Glimt-ledelsen.

- Glimt prøver bare å drøye tida. Jeg har sjelden møtt en klubb med så arrogant holdning som Glimt har vist overfor Arild i denne prosessen. Arild har hjerte for Glimt, og var villig til å gi slipp på fallskjermen for å finne en løsning, sier Andersen.

Nå er dette tilbudet trukket tilbake.

- Glimt har hånet og ledd av oss i avisene. Nå skal Arild ha det han har rett på. Det er slutt på å tilby gaver. Julaften er over, sier Andersen, som har hatt mange tøffe tak mot Glimt siden i fjor høst.

- Det har vært flere saker som kunne vært store i mediene. Vi har ikke gått ut dem fordi Glimt har vært ute i markedet for å hente penger. Det kunne blitt vanskelig om sakene kom ut, og slik ramme våre medlemmer som skal ha lønn av klubben, sier Andersen.

NISO har dessuten rådet spillere fra å tegne kontrakter med Glimt.

- Klubben har bedt om spillere som står på vår transferliste. Vi har rådet dem til ikke å gå dit utfra situasjonen som er i klubben. Vi har vært redde for at Glimt-skuta skulle tippe over, sier Andersen til Dagbladet.

VAR RAUS: Arild Berg mens han fortsatt spilte for Bodø/Glimt.