Mick Schumacher

- Ville ofret alt

I dag slippes Netflix-dokumentaren «Schumacher». Der blir Mick Schumacher (22) største ønske avslørt.

SAVNET: Mick Schumacher sier han ville ofret alt for å prate med faren igjen. Foto: Andrej Isakovic og Patrick Hertzog/AFP
SAVNET: Mick Schumacher sier han ville ofret alt for å prate med faren igjen. Foto: Andrej Isakovic og Patrick Hertzog/AFP Vis mer
Publisert

Det har gått sju år siden Formel 1-legenden Michael Schumacher (52) var innblandet i en skiulykke i alpene. Etter det har man fått vite svært lite om tyskerens tilstand.

Dokumentaren skal gi seerne et større innblikk i hvordan den tidligere verdenseneren har og har hatt det de siste 13 åra.

Tyske Bild har sett dokumentaren og skriver at sønnen Mick Schumacher (22) har vanskelig for å holde tårene tilbake når han snakker om sin far. Han viser tydelig viser hvor mye han savner samtalene deres.

- Jeg ville ofret alt bare for det, sier han.

MICHAEL SCHUMACHER: Netflix kommer med dokumentar om Michael Schumacher 15. september. Video: Netflix. Vis mer

- Snakker et liknende språk

I dokumentaren sier Mick at han ofte tenker at de hadde hatt flere ting å snakke om nå.

- Jeg tror det hadde vært så kult. Det hadde vært det, sier han i dokumentaren.

Mest av alt savner han å kunne diskutere med ham.

- Jeg tror at pappa og jeg hadde forstått hverandre på en annen måte i dag. Rett og slett fordi vi nå snakker et liknende språk. Motorspråket, sier han i dokumentaren.

Han forteller videre at han har mange gode minner når han tenker tilbake på barndommen. Da familien løp rundt med hestene sine eller da han og pappa Michael dro for å kjøre gokart.

I 2014 skrev The Telegraph at Schumacher var paralysert og satt i rullestol. Da Schumacher fylte 50 år i 2019 kom familien med en sjelden oppdatering.

- Vi forsikrer dere om at han er i de beste hender. Vi gjør alt for å hjelpe ham, het det i en uttalelse.

Går i farens fotspor

Sønnen Mick Schumacher har gått i farens fotspor og overtatt hans rolle som Formel 1-fører denne sesongen. Men har et godt stykke opp for å matche farens strålende prestasjoner og meritter.

Pappa Schumacher tok sju VM-titler, fem av de på rad og hadde flest løpsseire (91) før han ble forbigått av superstjerna Lewis Hamilton i 2020.

Den ferske Haas-føreren ligger helt nede på 19. plass i sammendraget, men kjører en klart svakere bil enn resten av feltet. Det blir likevel ufattelig spennende å se om han kan nærme seg farens nivå.

- Jeg har fulgt Mick gjennom hele karrieren hans, og det blir veldig spennende å følge hans debutsesong. Han har imponert meg stort og er uten tvil mer enn bare et navn, sa Pål Varhaug til Dagbladet før sesongen.

Varhaug er en av to nordmenn som har konkurrert på nivået rett under Formel 1. Han vet hvor utfordrende veien til den gjeveste ligaen har vært for Mick Schumacher.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer