I KULDEN: Coutinho har slitt med spilletid i Barcelona den siste tiden, og dermed spekuleres det i om en overgang kan være aktuelt. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
I KULDEN: Coutinho har slitt med spilletid i Barcelona den siste tiden, og dermed spekuleres det i om en overgang kan være aktuelt. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Manchester United kan åpne lommeboka:

Ville rykter: Denne mannen kan bli Solskjærs første signering

Coutinho er blant spillerne som linkes til Solskjærs United.

- Januar er sjeldent det beste tidspunktet å signere en ny spiller på, mener TV 2s Premier League-ekspert, Erik Thorstvedt.

Overgangsvinduet for vinteren er i gang, og Manchester United linkes som vanlig til en rekke spillere. Et av de mer sjokkerende ryktene er at Phillipe Coutinho kan være på vei bort fra Barcelona allerede i januar.

Spilleren har slitt med spilletid denne sesongen etter at unggutten Ousmane Dembélé har begynt å blomstre på venstrekanten til Barcelona.

Dermed har det gått rykter om at Coutinho kan signere for Manchester United, ifølge Manchester Evening News. Det ville vært sensasjonelt med tanke på hans fortid i Liverpool.

Thorstvedt sier at United har ressurser til å betale over én milliard for den typen spillere, men han mener at de store overgangene bør avvente.

- Det gjenstår å se hvordan spillere som Alexis Sanchéz gjør det resten av sesongen. Jeg synes Rashford og de andre har vist at de duger, og en slik signering kan gå utover Rashford, sier TV2-eksperten.

Foreslår Atletico-stopper

Det er også en rekke stoppere som har blitt linket til Manchester United. Spillere som Napolis Kalidou Koulibaly er et av de heteste navnene.

Manchester Evening News melder at midtstopperen kan bli en del av Solskjærs lag allerede i januar. Prislappen på Koulibaly skal ligge på rundt én milliard kroner.

I tillegg har også 21-åringen Nikola Milenkovic fra Fiorentina blitt nevnt som en mulig signering på midtstopperplass. Manchester Evening News hevder at José Mourinho også var interessert i unggutten da han var manager i United

- Kanskje de klarer å få til et kupp. En spiller som Godin kan komme billig, med tanke på at hans kontrakt går ut til sommeren, men så er spørsmålet om det er en slik spillertype de ser etter, sier Thorstvedt.

Mourinho skal gjentatte ganger ha forsøkt å hente en ny stopper til klubben, uten hell. Likevel har United hatt en stor opptur under Solskjær, og de har vunnet alle kampene under nordmannens ledelse.

Forbedringen under Solskjær har gjort at de røde djevlene ikke er like avhengig av en stopper, mener Thorstvedt.

- De har nok spillere, og Lindelöf har blitt mye bedre. Foreløpig har de sett sterkere ut offensivt, men de har også forbedret seg defensivt.

Savner sportsdirektør

Med tanke på at Solskjær foreløpig er midlertidig manager i klubben, er det usikkert hvor mye han har å si i et overgangsvindu.

Flere eksperter har påpekt at klubben mangler en med kompetanse på området, og Thorstvedt mener det er viktigere å få en sportsdirektør på plass enn at Solskjær tar avgjørelser på overgangsmarkedet.

- De spør nok om hans mening, men United er litt rare, med tanke på at de ikke har sportsdirektør. Jeg mener bestemt at de trenger en leder på det sportslige som har litt avstand fra manageren, og kan tenke langsiktig.

Flere ganger var Mourinho ute og kritiserte sine egne spillere. Under Solskjær har tonen vært en annen, og han har sagt at å lede Manchester United er enkelt med en så sterk spillergruppe.

- De tok jo en soleklar andreplass i fjor, og de har ikke noe dårligere lag i dag. Om de greier å organisere seg, kan det bli spennende å se dette laget mot Tottenham, sier Thorstvedt og fortsetter:

- Deres førsteellever er svakere enn Manchester City og Liverpool sine, men ellers er de på nivå med de andre topplagene kvalitetsmessig.

- Nedturen nærmer seg

I et overgangsvindu er det også naturligvis rykter og spekulasjoner på hvem som er på vei bort fra et lag.

Spillere som Fellaini sliter med spilletida under Solskjær, og Matteo Darmian har i lang tid slitt med å spille seg inn i laget.

- Darmian har nok forstått at han ikke har ei framtid i klubben. Ashley Young og Antonio Valencia skjønner nok også at nedturen nærmer seg for deres del. Da kan det tenkes at United vil få inn penger for dem mens det fortsatt er mulig, sier Thorstvedt.