Ville scener:
- Hva skjer?

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United laget hakkemat av Leeds i serieåpningen.

I FORM: Bruno Ferandes feirer sammen med Mason Greenwood Paul Pogba. Foto: NTB
I FORM: Bruno Ferandes feirer sammen med Mason Greenwood Paul Pogba. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Leeds 5-1 (1-0)

Manchester United fikk en drømmestart på årets Premier League-sesong.

Og for en måte det skjedde på.

I noen minutter i den andre omgangen eksploderte det på Old Trafford. Manchester United ledet til pause, men få minutter ut i den andre omgangen utliknet Luke Ayling med et voldsomt langskudd.

Men det rystet på ingen måte hjemmelaget. De neste tre minuttene slo de voldsomt tilbake. Først avsluttet Mason Greenwood en lekker kontring med å lirke ballen i mål. Rett etterpå banket Bruno Fernandes inn sitt andre mål for dagen.

Det var ville scener:

- Hva er det som skjer egentlig? sa en imponert TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Vi kan ikke be om så mye mer enn dette. Fokuset skal ikke være Bruno eller Paul. Det er laget. Denne uka her har vært veldig viktig for oss, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2, før han delte noen ord om Fernandes:

- Han er en vinnerskalle som legger press på seg selv og andre. Han er unik. Han er en spiller som tar risiko og liker presset.

PERFEKT START: For Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
PERFEKT START: For Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer

God start

Manchester United var det klart beste laget ut fra startblokkene. Leeds virket nølende og rotet i eget forsvar, og det ble ikke bedre av at hjemmelaget fikk et par gode sjanser tidlig, Paul Pogba bommet blant alene med keeper.

Leeds skapte noen halvfarligheter framover, men det var Manchester United som skulle ta første stikk. Målscorer? Selvfølgelig Bruno Fernandes.

SCORET TRE: Bruno Fernandes. Foto: NTB
SCORET TRE: Bruno Fernandes. Foto: NTB Vis mer

De rødkledde var nådeløse da Meslier hadde et dårlig utspill. Leeds var i ubalanse bakover, og United spilte seg lynrask og effektiv gjennom forsvaret. Alene med keeper gjorde Bruno ingen feil.

Ville scener

I den andre omgangen sa det plutselig pang. Først var det Aylings langskudd, før United slo voldsomt tilbake med to raske. Først Greenwood. Så Bruno.

SERVERTE EN KANONKULE: Luke Ayling. Foto: NTB
SERVERTE EN KANONKULE: Luke Ayling. Foto: NTB Vis mer

Leeds yppet seg, men det som skjedde de nesten minuttene var som å se en storebror som ble lei av en lillebror som yppet. United satte skapet voldsomt på plass med de to raske mål.

På toppen av det hele la Fernandes på til 4-1 etter 60 minutter før Fred fikk æren av å fastsette resultatet til 5-1. Ole Gunnar Solskjær er nok også veldig fornøyd med at Paul Pogba hadde fire målgivende pasninger.

- Vi er veldig fornøyde. Målet mitt i år er å gjøre det bedre enn i fjor. Fortsetter vi som dette kommer vi til å vinne noe, sier Fernandes til BT Sport.

En blytung start for Leeds. En drøm for Manchester United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer