OPPRYKKSJUBEL:
Mohamed Diamé feiret sammen med Ahmed Elmohamady etter playoff-finalens eneste scoring.
Foto: Reuters / Tony O'Brien
OPPRYKKSJUBEL: Mohamed Diamé feiret sammen med Ahmed Elmohamady etter playoff-finalens eneste scoring. Foto: Reuters / Tony O'BrienVis mer

Ville scener etter scoringen som er verdt to milliarder kroner og en plass i Premier League

Hull - med Adama Diomande i stallen - er tilbake i det gode selskap i Premier League.

• Hull - Sheffield Wednesday 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Rundt to milliarder kroner og en Premier League-plass lå i potten for vinneren av playoffkampen mellom Hull og Sheffield Wednesday.

Det er en mildt sagt attraktiv premie. Det er lett å forstå at mange betrakter denne opprykkskampen som verdens mest verdifulle kamp.

Den nye TV-avtalen i Premier League gjør at vinneren av årets opprykksfinale stikker av med over 600 millioner mer enn det Alexander Tettey og Norwich fikk etter tilsvarende seier i fjor.

I år er det Hull som kan glise på vei til banken og tilbake i det gode selskap, Premier League, som Hull rykket ned fra i fjor. Oppholdet på nivå to i England ble kortvarig.

Den store helten Det kan de takke Mohamed Diamé for. Senegaleseren var playoff-finalens store spiller. Praktkampen toppet han med en drømmescoring, som endatil var kampens eneste.

Da kunne den tidligere West Ham-spilleren, som har vært koblet til en rekke storklubber, juble over at han og resten av «The Tigers» er tilbake i Premier League.

Dommerens siste fløytesignal utløse ville jubelscener i Hull-leiren og tårer hos Sheffield Wednesday-spillerne.

Dermed får de spise kirsebær med de store og utfordre noen av verdens beste fotballspillere, hvor managerne José Mourinho og Pep Guardiola tilfører Premier League en ekstra dimensjon nå som de er klar for hver sin Manchester-klubb.

Hulls norske spiss Adama Diomande var ikke inkludert i Hulls kamptropp i opprykksfinalen mot Petter Rudis gamleklubb Sheffield Wednesday. Diomande fikk imidlertid løfte trofeet også han etter å ha bidratt med blant annet tre ligascoringer denne sesongen.

Hulls sjansesløseri Nervene var lett å se innledningsvis. Enormt mye sto på spill. Det gikk utover kvaliteten, men ikke intensiteten. Stemningen på Wembley var elektrisk.

Etter en drøy halvtime dominerte Hull gradvis mer og mer og skapte flere store sjanser. Etter 34 minutter ble Abel Hernández spilt fri av Mohamed Diamé, men Keiren Westwood reddet mesterlig.

EKSTASE: Slik reagerte 
Hull-trioen Moses Odubajo, Ahmed Elmohamady og Chuba Akpom da opprykket til Premier League var et faktum. Foto: 
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
EKSTASE: Slik reagerte Hull-trioen Moses Odubajo, Ahmed Elmohamady og Chuba Akpom da opprykket til Premier League var et faktum. Foto: Action Images via Reuters / Tony O'Brien Vis mer

Fem minutter seinere banket Diamé ballen i stolpen etter en flott enkeltmannsprestasjon, men det ble bare nesten. Dernest ble Moses Odubajo spilt fri, men nok en gang ble Westwood redningen for Sheffield Wednesday i en omgang hvor Hull var klart best.

Diamés drømmetreff Etter hvilen viste Sheffield Wednesday seg fra en bedre side, men det var likevel Hull som skapte de største sjansene. Blant annet fikk Andrew Robertson en enorm mulighet etter 58 minutter, men skjøt langt over mål.

Til slutt fikk imidlertid de oransje og svarte sin velfortjente scoring.

Kampuret viste 73 minutter da The Tigers endelig kunne juble. Tidligere West Ham-spiller Mohamed Diamé mottok ballen av Robert Snodgrass og banket ballen opp i vinkelen fra 25 meter på mesterlig vis.

Sheffield Wednesday byttet inn det de hadde av offensive ess og satset offensivt i sluttminuttene. Det var alt eller ingenting for Petter Rudis gamleklubb. Det ble ingenting.

I stedet rykket Adama Diomandes klubb opp etter en finale hvor nordmannen ikke var i kamptroppen.

AVGJØRELSEN: Her setter Mohamed Diame inn kampens eneste scoring. Foto: AFP PHOTO / Ian Kington
AVGJØRELSEN: Her setter Mohamed Diame inn kampens eneste scoring. Foto: AFP PHOTO / Ian Kington Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.