-Ville scoret mer i Barcelona eller Lazio

Statistikk er én ting - John Carew (20) er noe helt annet. Derfor har Dortmund igjen søkt kontakt med Rune Bratseth for å sikre seg mesterligaens mest-bommende spiss foran nesa på spanske Valencia.

- Den statistikken du presenterer, tar jeg med en klype salt, sier Store-John til Dagbladet. - Faktum er jo at jeg får helt andre skuddmuligheter og sjanser enn de spillerne jeg sammenliknes med. For mens jeg stort sett står med en mann i ryggen 16 meter fra mål og avslutte så godt jeg kan, får de som spiller på de beste lagene aleine-med-keeper-sjanser i hver eneste match.

- Hadde jeg spilt i Barcelona eller Lazio ville jeg scoret mer, sier Carew.

- Men du spiller fortsatt for Rosenborg?

- Jada, og sjøl om statistikk ofte blir feil, så er det jo fakta likevel. Men det jeg prøver å si, er at jeg får andre typer sjanser enn de som spiller på de beste lagene i Europa.

- Og sånn sett kan jeg jo nevne at jeg ikke har vært aleine med keeper en eneste gang. Det er mye vanskeligere i Champions League enn det er her hjemme.

Skal skyte enda mer

Men sjøl om han i gjennomsnitt trenger ni skudd for å skape RBK-glede, er John Carew fornøyd med det han har levert.

- Jeg har scoret flere mål enn Batistuta og Cole (United-spissen trenger 9,1 sjanser for å score ett mål, og det vil Carew gjerne ha med i avisa). Det er jeg fornøyd med. For det er jo ikke tvil om at lag som Fiorentina og Manchester United er bedre enn Rosenborg. Og når det gjelder det med alle skuddene - og alle bommene - er det bare én ting å si:

- Jeg må skyte enda mer.

- Og så må du bli bedre?

- Selvfølgelig - jeg må bli bedre på alt. Og jeg har også hatt stor framgang siden jeg kom fra Vålerenga til Rosenborg. Men først og fremst må jeg bli mer stabil på et høyt nivå. For det går i bølgedaler, og det som gikk inn i fjor høst, går utafor nå.

- Da scoret jeg jo nesten på alt, sier RBK-spissen.

Åpen for Valencia

I helga var John Carew i Spania og møtte Valencia i Barcelona. Etter mye mobilt tåkeprat i løpet av fridagene han ble innvilget av Rosenborg, klarte han endelig å bekrefte det i går ettermiddag. Og plutselig sier han også at Dortmund ikke lenger er det soleklare førstevalget han har tviholdt på i over en måned. Har Valencia lagt pesetas-skyskrapere på bordet?

- Jeg vil ikke si noe om tilbudet fra Valencia. Men det er ikke lenger bare Dortmund som er aktuelt. For det negative jeg har hørt om klubben, må tas med i betraktningen.

Og:

- Det er sjølsagt mye finere å bo i Spania enn i tjukkeste Industri-Tyskland.

- Hvilket betyr?

- At jeg er mer åpen enn jeg har vært tidligere. Sjøl om jeg aldri har vært sta på at jeg skal til Borussia Dortmund, ser jeg ikke lenger bare én vei, sier John Carew til Dagbladet.

UNNTAKET: Her scorer John Carew et av sine få Champions League-mål mot Feyenoord i fjor høst.