Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ville selvfølgelig tatt forespørselen på alvor

Men Nordlie nekter å lansere seg selv for Norge.

||| (Dagbladet.no): I går trakk Åge Hareide seg fra jobben som norsk landslagssjef, og jakten på (og synsingen om) vår neste sjef er i full gang.

Dagbladet.no har bedt dere lesere om deres mening, og da denne artikkelen ble påbegynt viste resultatene at det er to navn som skiller seg ut - Trond Sollied og Tom Nordlie. Nordlie ligger også på de fleste bookmakernes topp tre-liste over sannsynlige kandidater.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen har blant annet gjort det klart overfor Nettavisen at han ser bare én ideell norsk kandidat, Tom Nordlie.

- Han er perfekt for landslaget. Han er en trener som på kort tid kan få resultater, sier Steen Jensen.

Kongsvinger-treneren har fått med seg at media spekulerer på flust av aktuelle navn, men har ikke noen plan om å presentere sitt eget.

- Jeg ser jo at mange er i full gang med å lansere både seg selv, sine kamerater og hverandre som kandidater, men det ønsker ikke jeg å gjøre, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Har høye ambisjoner
Trond Sollied åpner i dagens VG for å snakke med NFF dersom en henvendelse skulle komme. Og heller ikke Nordlie vil avvise at jobben er interessant.

- Nei, jeg avviser ingenting. Og jeg ville selvfølgelig tatt det på alvor om jeg ble spurt, på samme måte som jeg tok Kongsvinger på alvor da alle sa jeg ikke burde ta den jobben. Jeg har ambisjoner om å være trener på høyeste nivå. Men, jeg stoler fullt på at NFF vil gjøre en god jobb med å finne en ny mann, og har overhodet ingen ønsker om å lansere meg selv, uansett hvor mange ganger navnet mitt blir nevnt i media, sier Nordlie.

- Hva mener du NFF bør se etter?

- Det er vanskelig å svare på, men jeg registrerer jo blant annet at det snakkes om en kortsiktig løsning ut denne kvaliken. Jeg er mer av den oppfatning at vi bør finne vår neste permanente landslagssjef med en gang. Med det mener jeg at den nye sjefen kan dra en fordel av å kunne bruke denne kvaliken til å finne løsninger og «eksperimentere», med tanke på å prestere i den neste kvaliken. I og med at oddsene for å gå til VM er dårlige likevel. Kanskje kan den friheten føre til at resultatene kommer allerede nå også, det kan jo hende, sier Nordlie.

Bør se i Norge
KIL-treneren er uenig med dem som sier at vi må til utlandet for å finne den neste sjefen.

- Jeg mener fagnivået i Norge er såpass bra at vi bør kunne finne en norsk trener. Et stort internasjonalt navn, med all respekt, jeg tror vi trenger noen som kjenner den norske fotballkulturen og de norske forholdene. Det blir også feil å ansette noen som kan ha urealistiske forventninger om standarden på det norske landslaget, når vi kan finne mer enn dyktige nok folk her hjemme, sier Nordlie til Dagbladet.no.

- Det snakkes mye om forskjellen på å være klubbtrener kontra landslagstrener, hva tenker du om det?

- Det er en forskjell, men den forskjellen blir jo større jo mer vi snakker om den. Jeg er av den klare oppfatning at et landslag også kan trenes. Det dreier seg om fotball og arbeid på treningsfeltet, selv om kanskje motivasjon og ledelse blir enda viktigere enn på klubbnivå. På landslaget handler det mer om prioritering, at man enda tøffere må velge bort det som ikke er viktig, sier Nordlie.

Må være best på organisering og fysikk
Tom Nordlie mener vi i framtida er nødt til å finne tilbake til det som var mye av oppskriften på 90-tallets suksess - å være best på det vi kan være best på - til de individuelle ferdighetene i Norge eventuelt kommer i kapp.

- Vi ligger etter på ferdighetssida, og det betyr at vi må være ledende på organisering og fysikk. I det ligger det også at vi må velge spillertyper som passer til rollene på landslaget. Vi har ikke de individuelle ferdighetene til å overraske, og jeg tror det er viktigere for Norge at vi selv vet hvilken fotball vi spiller enn at motstanderne ikke skal vite det. Da er vi tilbake ved organisering defensivt og offensivt, sier han til Dagbladet.no.

- Vi må konsentrere oss om å være best på det som er mulig å være best på på kort sikt, parallelt med at vi jobber med utvikling av yngre spillere og individuelle ferdigheter på lang sikt.

- Er ferdighetsnivået på norske spillere relativt sett dårligere eller bedre nå i forhold til på nittitallet sånn du ser det?

- Norsk fotball har uten tvil gått framover, og ligaen er bedre enn noensinne. En tippeligakamp i dag er noe helt annet enn for eksempel da jeg ledet Odd i toppdivisjonen for ti år siden. Men det betyr ikke nødvendigvis at vi har tettet noe gap oppover i Europa, det kan godt hende at andre har kommet enda lenger enn oss, selv om Tippeligaen er blitt bedre, fastslår Nordlie.

Og konsentrerer seg om Kongsvinger i jula.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling