Ville sende Lange til Kanariøyene

TROMSØ (Dagbladet): Treneren ville sende Rune Lange til Kanariøyene, i bytte med den tyrkiske Las Palmas-spissen Ottay. Men da satte Trabzonspors eneveldige direktør, Mehmet Ali Yilmas, ned foten. - Rune blir. I alle fall til vi er sikre på at vi ikke tabber oss ut ved å kvitte oss med ham, sa Yilmas.

Det er Fanatik, en velrenommert tyrkisk sportsavis, som forteller denne historien.

Den sier litt om Rune Langes utsatte posisjon. Tromsøgutten ble kjøpt for 35 millioner kroner i sommer, og tyrkerne krevde resultater pronto.

Rune har ikke levert varene. Ett mål på de fem første kampene var alt. Derfor har han sett de to siste kampene fra reservebenken.

Tynnslitt tillit

- Rune har vært en skuffelse. Vi bør vurdere å bytte ham med Las Palmas-spissen Ottay, sier Trabzonspor-trener Giray Bulak til Fanatik den ene dagen.

- Nei takk. Vi skal ikke gjøre Kevin Campbell-tabben om igjen, sier klubbdirektør Yilmas den neste dagen.

Kevin Campbell ble kjøpt fra England for store penger. Etter en mislykket sesong lot tyrkerne ham gå billig til Everton i fjor. Der blomstret Campbell opp, ble klubbens toppscorer og plasserte seg blant de ti mestscorende i Premier League.

- Vi har investert mye i Rune. Derfor skal han få mer tid til å vise seg verdt pengene, sier president Yilmas nå.

Hypet

Men tilliten er ikke mer tynnslitt enn at Yilmas nylig leide inn spissen Alexander Loebe. Eksil-tyskeren har kvittert med å skyve Rune ut av laget og score to mål på to kamper.

- Jeg får neppe sjansen mot Besiktas heller, tror Rune sjøl.

Han har bare oppfattet brokker av debatten i Tyrkia, men har fått forsikringer av de lagkameratene om at den er hypet opp.

- Ifølge dem er jeg trygg. Men jeg kjemper med fem andre om to- tre ledige plasser. Så lenge jeg fortsatt sliter med språket på taktikkmøterne og på banen, går det trått.

- Frister Las Palmas?

- Las Palmas er bare spekulasjoner.

Toppkamp

Lørdagens hjemmekamp mot Besiktas er imøtesett med enorm forventning. De to klubbene topper tabellen sammen med Galatasaray (alle har 16 poeng på sju kamper).

Trabzonspor skal vinne ligaen etter 16 års tristesse - og Rune var mannen som skulle pøse inn 40 mål og ordne biffen.

Nå klarer klubben seg meget bra uten Rune - og det betyr trolig null spilletid foran 30000 elleville hjemmefans lørdag

23-åringen fra Tromsø ser likevel en lysning:

- Jeg har fått ny leilighet i et rolig strøk av byen. Så nå slipper jeg å ligge våken om natta. Varmen er ikke lenger så plagsom, heller.

Trener Bulak sier til Fanatik at han er skuffet over Lange, men at han stoler på at nordmannen vil score i søkk og kav når han snart er tilpasset.