Ville slå Svahn: - Redd meg selv

Lotta Udnes Weng (24) åpner opp om da hun vurderte å «ta en Bolsjunov» på den svenske sprintkometen Linn Svahn.

SINNA: Lotta Udnes Weng greide å holde hodet kaldt i møte med den svenske stjerna Linn Svahn da de møttes i Falun i Januar, men inne hodet var det alt annet enn rolig. Video: NRK / Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Hele langrennsverden ble rystet og sjokkert av Aleksandr Bolsjunov i Lahti. Den russiske stjerna slo etter den finske ankermannen Joni Mäki på oppløpet i stafetten - før han serverte en hockeytakling selv NHL-sluggeren Scott Stevens ville ha nikket anerkjennende til.

Den påfølgende helga innrømmet Lotta Udnes Weng overfor NRK at hun ville gjøre det samme etter en duell med Linn Svahn i Falun:

- Jeg fikk lyst til å ta en Bolsjunov og slå etter henne, men jeg klarte å holde meg i skinnet. Jeg skjønner hvorfor han gjorde det han gjorde, innrømmet hun.

RASER ETTER DETTE: Lotta Udnes Weng var sint etter sprinten - på grunn av denne heldelsen. Vis mer

- Flaut

Før avreise til VM i Oberstdorf innrømmer Udnes Weng-tvillingen at det var en spesiell episode for henne, og at hun har fått mange spørsmål om det som skjedde i etterkant:

FLAU: Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLAU: Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg ble redd meg selv, faktisk. At jeg i det hele tatt tenkte den tanken er sykt flaut, sier hun til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Det var en tanke som slo meg der og da. Det var langt unna at jeg faktisk gjorde, men da jeg kom i mål tenkte jeg «Oi, shit - tenkte jeg faktisk at jeg skulle slå henne», sier Udnes Weng og ler litt flaut av seg selv.

- Det var skummelt, egentlig. Men jeg var langt unna å slå henne på ekte, så hun trenger ikke være redd for det, sier Udnes Weng før de møter hverandre til duell igjen i VM-sprinten på torsdag.

Skuffet

Udnes Weng forteller at hun har fått mange spørsmål om episoden, og selv om hun egentlig er ferdig med den, så håper hun at dette «ikke blir måten man skal gå på skirenn på» framover.

- Svahn var ikke så interessert i å unnskyld i etterkant?

- Nei. Hun sto på sitt og mente at det var greit. Det får hun bare gjøre. Jeg bryr meg ikke så mye om det, egentlig. Hadde det vært motsatt hadde jeg lagt meg flat, men det er hennes måte å gjøre det på.

- Hvordan blir det å se henne igjen?

- Jeg vet ikke. Jeg har respekt for henne som skiløper. Hun er dritgod. Om respekten er gjensidig får dere spørre henne om. Det vet jeg ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer