Ville slutte

BRUSSON (Dagbladet): I august var Hilde Gjermundshaug Pedersen (37) så lei av rulleski og løping at hun var nær ved å omgjøre beslutningen om å gå på ski ett år til. Etter 6. plassen i går er hun glad for at hun pinte seg videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med startnummeret foran vinneren Julia Tsjepalova fikk Hilde snart heng gjennom deler av løypa, og klokket til slutt inn til karrierens beste v-cupplassering i et skøyterenn med intervalstart. Det var ikke like moro da hun motvillig presset seg sjøl ut på treningsturene i sommer.

- Motivasjonen var ikke til stede. Jeg fant ingen glede ved å trene, og begynte å lure på om jeg gjorde det riktige valget da jeg valgte å fortsette etter fjoråret, sier Hilde, som fikk med seg fjerde- og sjetteplass i klassisk fra Lahti-VM.

Hun valgte å holde det gående selv om alt var et ork.

- Jeg trente det jeg skulle, men motivasjonen kom ikke før med snøen i september.

Trener lite

Tvillingmammaen til Ida og Eli (13) er riktignok ikke den som bokfører flest treningstimer.

- 550 timer i året. Det er lite i forhold til de andre jentene, sier hun.

Bente Skari trener noen hundre timer mer enn landslagsveteranen, som debuterte i v-cup en så tidlig som 1985. Men i går var Hilde nesten halvminuttet raskere enn Bente på 16. plass på ti-kilometeren.

- Det handler om teknikk, sier Hilde, som ikke angrer på at hun ikke satte seg ned for å hvile og nyte seinsommeren da det buttet som verst i august.

- Nei, nå er jeg veldig fornøyd.

- Er det mulig for deg å vinne OL-gull?

- Ja, det er mulig. Men da må alt klaffe, og det må nok være i klassisk, sier hun.

Ungene til OL

Til OL blir begge døtrene med. Sammen med de to andre mødrene på laget - Elin Nilsen og Anita Moen - krevde Hilde i vår at opplegget ble tilpasset familiesituasjonen deres.

- Dialogen med Skiforbundet gikk helt greit, sier Hilde.

På forsesongen har ungene vært med både på barmarkssamling til Molde og treningsleir både i Val Senales og Davos.

- Det er også bestemt at de skal være med til OL, sier Hilde, som mener at fleksibiliteten i forhold til familien er en forutsetning for å gå på sk i.

- Jeg får så dårlig samvittighet av å reise så mye, sier hun.

Derfor dropper hun også fellesstarten i Ramsau 22. desember. Da skal det gjøres klart til jul hjemme i stua.

KARRIERENS BESTE: Hilde Gjermundshaug Pedersen har fått tilbake både motivasjon og form til å prestere i langrennssporet. - Nå er jeg glad for alt slitet i sommer, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer