Færøyene - Norge 0-2

Ville snike seg vekk

Martin Ødegaard: - Jeg klarte det ikke nå heller.

SLITESEIER: Martin Ødegaard og Norge vant 2-0 over Færøyene i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLITESEIER: Martin Ødegaard og Norge vant 2-0 over Færøyene i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
  • Færøyene - Norge 0-2

TORSHAVN (Dagbladet): Martin Ødegaard var blant de toneangivende spillerne da Norge slo Færøyene 2-0 i går kveld.

Da han kom i pressesonen på Tórsvøllur etter kampen i EM-kvaliken, var det relativt folksomt med spillere som sto og snakket med journalister. Ødegaard gikk bak de andre spillerne og hadde retning mot spillerbussen. Plutselig ble han oppdaget av en journalist. Med et smil sa han:

- Jeg klarte ikke å snike meg vekk nå heller.

Med sitt Real Madrid-stempel er Ødegaard et svært populært intervjuobjekt. Han leverte varene i går også. Men alt i alt var det en begredelig forestilling sett med norske øyne.

- Færøyene forsvarte seg godt og gjorde det vanskelig for oss. Det skal de ha honnør for. Forholdene var litt annerledes. Jeg fikk en litt «andre-runde-i-cupen-følelse», sier Ødegaard til Dagbladet.

- De kom med et lag som hadde alt å vinne. Da blir det sånn det blir.

Norge var heldig som ikke lå under til pause. Gang på gang rullet Færøyene opp angrep på venstrekanten. Begge Norges scoringer kom i andre omgang ved Bjørn Maars Johnsen.

- Det var tøft og jevnt. Vi visste at de ville gjøre det vanskelig for oss. De spilte med masse energi og trykk. Det var en seig kamp. Men vi fikk det vi kom for, sier Ødegaard om tre poeng.

Norge gjorde et byks i gruppa og ligger to poeng bak Romania og Sverige på andreplass. Ødegaard mener det fortsatt er mulig å kapre andreplassen. Spania slo Sverige 3-0 og er i realiteten gruppevinner, selv om det gjenstår seks kamper (se tabell nederst). De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

- Hvis vi slår Sverige og Romania borte, så kan det hjelpe på. Vi må bare gjøre jobben vår, sier Ødegaard.

SLAKTES: Haitam Aleesami får to på børsen for innsatsen mot Færøyene. Slik reagerte han på dommen. Video/reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Han tar nå ferie etter en lang sesong i nederlandske Vitesse. Hva som skjer med Real Madrid er foreløpig usikkert. Mest sannsynlig blir han lånt ut igjen. Ajax skal være i førersetet. Kontrakten med Real går ut sommeren 2021.

Om framtida sier Ødegaard:

- Den vil bli bestemt i løpet av de neste ukene.

- Mener du selv at du er god nok for Real Madrid?

- Det får andre avgjøre.

Matchvinner Bjørn Maars Johnsen var en fornøyd spiss etter kampen.

- Det var deilig å være en viktig bidragsyter for landet sitt, sier han. 27-åringen legger ikke skjul på at et klubbytte kan være aktuelt etter lite spilletid i nederlandske AZ Alkmaar.

Neste landskamp spilles hjemme mot Malta 5. september.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120