IDYLLEN SOM SPRAKK: Den tilsynelatende gode tonen mellom FFK-direktør Runar W. Henriksen og klubbens trener Tom Nordlie, varte ikke lenge etter ansettelsen av sistnevnte. Henriksen forsøkte å få fjernet Nordlie fra jobben, men var selv den som forlot klubben først.Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX
IDYLLEN SOM SPRAKK: Den tilsynelatende gode tonen mellom FFK-direktør Runar W. Henriksen og klubbens trener Tom Nordlie, varte ikke lenge etter ansettelsen av sistnevnte. Henriksen forsøkte å få fjernet Nordlie fra jobben, men var selv den som forlot klubben først.Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIXVis mer

Ville sparke Nordlie - måtte selv gå

Brå avgang for FFK-direktør Runar W. Henriksen.

||| (Dagbladet):  Runar W. Henriksen slutter i stillingen som adminstrerende direktør i Fredrikstad Fotballklubb med umiddelbar virkning.

Henriksen fratrer stillingen for å avlaste klubbens økonomi, heter det i en kort pressemelding, som er signert styreleder Arvid Vestvik i FFK Sport ASfredrikstadfk.no.

Partene ønsker ikke å kommentere innholdet i den avgåtte klubbdirektørens sluttavtale.

Klubb i kaosHenriksens tid i Fredrikstad har vært preget av økonomisk kaos og interne stridigheter.

Den siste tida har trener Tom Nordlies framtidige rolle i klubben vært altoverskyggende, men problemene begynte å tårne seg opp allerede i Henriksens første uker i sjefsstolen da sportsdirektør Tor Kristian Karlsen trakk seg etter kraftig uenighet med daværende trener Anders Grönhagen om den sportslige strategien.

Seinere havnet Henriksen i klammeri med store deler av spillergruppa da han sidestilte det å ha mange spillere inne i sitt siste kontraktsår «som å vinne i lotto».

Deretter forsvant Grönhagen ut i sykemelding, og returnerte aldri tilbake til FFK, som erstattet ham med Tom Nordlie i slutten av august etter at Tom Freddy Aune hadde hatt treneransvaret i mellomtida.

Nordlie klarte aldri å rette opp et FFK-skip med kraftig slagside, og klubben rykket fra Tippeligaen bare ett år etter at laget tok seriesølv. Nedrykket førte også til at klubben måtte foreta drastiske budsjettkutt foran kommende sesong på nest øverste nivå.

I kjølvannet av det ydmykende tapet mot østfoldrivalen Sarpsborg 08, gikk FFK-profiler som Pål André Czwartek og Hans Erik Ramberg kraftig ut mot klubbens ansettelse av Tom Nordlie, og det ble spekulert i at ei misfornøyd spillergrupp ville ta lønnskutt for å frigi økonomiske midler til å kvitte seg med Nordlie.


Ville fjerne NordlieNordlie fikk imidlertid klubbens videre tillit, og ble fredet av styret. Det hindret imidlertid ikke klubbdirektør Runar W. Henriksen i å be om fullmakt til å gå i sluttforhandlinger med Nordlie i romjula.

Det fikk Henriksen aldri, og i stedet oppsto uopprettelig skade i forholdet hans til Nordlie. I et intervju med VG, fortalte FFK-treneren at han følte seg trakassert av klubbdirektøren.

Nå er det altså Henriksen, og ikke mannen han forsøkte å fjerne, som måtte gå fra FFK.