Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville spille i Tottenham-drakt på Arsenal-trening

Kane drømmer om å bli i Spurs ut karrieren.

KULTHELT: Harry Kane har gått fra å være backup til å bli Tottenhams store helt denne sesongen. Nå drømmer engelskmannen om å score enda flere mål - særlig mot Arsenal, klubben som avviste ham da han var ung. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
KULTHELT: Harry Kane har gått fra å være backup til å bli Tottenhams store helt denne sesongen. Nå drømmer engelskmannen om å score enda flere mål - særlig mot Arsenal, klubben som avviste ham da han var ung. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer

(Dagbladet): I morgen spilles «North London Derby», «Merseyside Derby» og «El Derbi Madrileño» på samme dag. Det hele sparkes i gang på White Hart lane klokken 13.45.

Er det en person dette er særlig spesielt for, er det Spurs-kometen Harry Kane. 21-åringen ble vraket av Arsenal og Watford da han var ung, og nå vil han takke Tottenham for tilliten med å bli værende ut karrieren.

- Hvorfor ikke? Tottenham er en fantastisk klubb som er på vei oppover. Jeg hadde elsket å bli her så lenge som mulig, sier Kane ifølge London Evening Standard.
 
Ville bruke Tottenham-drakt Siden Arsenal flyttet til Nord-London i 1913 - og senere stjal Tottenhams plass i den øverste divisjonen i 1919 - har de to klubbene hatt et intenst rivaleri.

Selv om han hadde vært Tottenham-fan hele livet, hindret ikke dette en åtteårig Kane å signere for Arsenals yngre lag.

Det var jo bare å bruke spurs-drakta på trening, tenkte Kane den gangen.

- Jeg ville gå med Tottenham-drakt, men jeg tror ikke det hadde gått så veldig bra. Jeg var åtte år, jeg var i Arsenal og var åpenbart bare et barn. Jeg ville bare spille fotball, forklarte Kane.

Nettopp denne forklaringen gjorde det svært lett å tilgi Kane, ifølge leder i Tottenhams venner, Vidar Edell.

- Det her var jo mens han var et barn, egentlig, og det var en kort periode. Jeg syns han har forklart dette godt, sier Edell til Dagbladet.

- Sesongens største kamp
Kane ble frigitt etter kort tid i Arsenal, og hadde også et mislykket opphold i Watford. Spissen ble ikke vurdert som hurtig nok. Da han var 11 ble Tottenham-drømmen oppfylt.

Med flere mindre vellykkede utlån i Championship under beltet, og i utgangspunktet med Adebayor og Soldado foran seg i køen, satt Kane seg beskjedne mål for sesongen.

- Jeg hadde bestemt meg for å score ti i starten av sesongen, og så 20 etter det. Nå er jeg der. Jeg setter meg selv et nytt mål i hodet mitt som jeg vil prøve å nå, så fort som mulig, sa Kane ifølge Telegraph.

At han har knust disse målene allerede nå, betyr mye for Kane og klubbens supportere.

Å avgjøre kampen mot Arsenal, erkerivalen og klubben Tottenham ikke har slått på snart to år, vil nesten gi Kane legendestatus.

- Det hadde vært veldig stort om han gjorde det. Han er populær, og kommer i prinsippet fra langt nedi stallen. Jeg hadde aldri trodd han skulle bli det han har blitt, sier Edell.

Sanchez ute Mens Tottenhams store åpenbaring denne sesongen er i sitt livs form, sliter Arsenals tilsvarende spiller med en muskelskade.

Alexis Sánchez må se lørdagens storoppgjør fra benken
, men Arséne Wenger kunne også komme med gladnyheten om at Danny Welbeck rekker kampen på en pressekonferanse i dag.

- Bortsett fra det har vi akkurat samme lag tilgjengelig som forrige uke, sa Wenger til Arsenals hjemmesider.

Tottenham-trener Mauricio Pochettino kan på sin side glede seg over en helt skadefri tropp, ytterligere utvidet av Nabil Bentaleb som nylig returnerte fra afrikamesterskapet.

Hvorvidt Tottenham kan gjøre slutt på Arsenal-spøkelset innen to år har gått, avgjøres når kampen blåses i gang klokken 13:45 norsk tid i morgen.