MEKTIG STYRELEDER: Ivar Koteng på vei inn til Sør-Trøndelag tingrett i dag. I bakgrunnen: Rosenborg-advokat Kristian Nordheim. Foto: Hans Arne Vedlog
MEKTIG STYRELEDER: Ivar Koteng på vei inn til Sør-Trøndelag tingrett i dag. I bakgrunnen: Rosenborg-advokat Kristian Nordheim. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

RBK-rettssaken

Ville starte RBK-treningene kl. 07

- Ivar er mildt sagt en morgenfugl, sa Kåre Ingebrigtsen i retten. Fortalte om forholdet til styrelederen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen trodde ikke sine egne ører da han fikk sparken i fjor sommer. Avskjedigelsen kom fram i et møte med styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth 19. juli.

- Jeg trodde vi skulle snakke om en spillerovergang. Andrew Hjulsager fra Celta Vigo var en spiller vi hadde snakket om. Da jeg kom inn der jeg skulle møte Ivar, satt også Bratseth i rommet. Det overrasket meg. Det var første gang på fire år at jeg var i et møte med Bratseth, fortalte Ingebrigtsen i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

- Vi satt og pratet løst og fast. Om hva vi gjorde i ferien. Så sa Ivar at han ønsket å avslutte arbeidsforholdet med meg. Jeg trodde ikke det jeg hørte. Men jeg så på dem at det ikke var kødd. Jeg ble helt nummen og måtte bare komme meg ut av rommet, sa Ingebrigtsen.

- Jeg reiste meg opp og begynte å gå. Så spurte Ivar om hvordan vi skulle formidle dette. Jeg sa at det ikke er så mange måter å formidle det på. Da måtte de stille på en pressekonferanse. «Du kan si du har trukket deg fordi du er sliten», sa Ivar. Da svarte jeg: «Dere sparker meg og har faen ikke baller til å si det.» Etterpå ble jeg stående utenfor og spørre hva i all verden det var som skjedde.

Sammen med sin tidligere assistent, Erik Hoftun, har han gått til sak mot Rosenborg for det de mener er ugyldig oppsigelse. Ingebrigtsen krever utbetaling for tapt grunnlønn og bonus fram til kontrakten gikk ut, 31. desember 2020.

Totalt dreier det seg om et beløp opp til 10,75 millioner kroner for Ingebrigtsens del. I Hoftuns tilfelle er det snakk om 2,75 millioner kroner. Med rettssaken ønsker de to å belyse fotballtreneres stillingsvern.

I tingretten i dag fortalte Ingebrigtsen at han og Koteng hadde et godt forhold. Han fikk - ifølge Ingebrigtsen - aldri indikasjoner på at trenerjobben hang i en tynn tråd:

- Vi hadde jevnlige møter. Kanskje rundt fem ganger i året. Der pratet vi om fotball og andre ting. Det første møtet med Ivar hadde jeg i 2015. Det var også det eneste møtet Erik (Hoftun) var med på sammen med Ivar og meg.

Ingebrigtsen fortsatte:

- Ivar er mildt sagt en morgenfugl. Han står opp i fire-fem-tida om morgenen - og har masse energi i sjutida. Han mente vi (Rosenborg) skulle trene i sjutida om morgenen. Vi prøvde det en gang med Nils Arne Eggen.

Vanligvis trener lagene i Eliteserien om formiddagen. I retten nevnte Ingebrigtsen også et annet forslag Koteng kom med:

- Når vi skulle sette opp mur, foreslo han å ha to murer med et hull imellom. På den måten kunne keeperen ha klar sikt til ballen. Vi diskuterte spillere, treningshverdag og at vi måtte bruke kantene mer. Vi hadde et jævlig bra forhold. Vi diskuterte aldri høyt. Vi ga hverandre alltid et klapp på skuldra da vi gikk ut av møtene.

Også på det første møtet etter ferien sommeren 2018 skal det ha gått gemyttlig for seg. Rosenborg hadde kommet på etterskudd i serien, og Koteng lurte på hvilke grep Ingebrigtsen og co. ville ta:

- Flott. Det var akkurat det jeg ville høre, skal ha vært svaret fra Koteng etter redegjørelsen.

Under én måned seinere fikk Ingebrigtsen sparken.