Ville ta lønna fra Carew

John Carew ble i vår truet med å miste hele bonusen for å spille på landslaget. Det er bare én av mange ting som nå gjør at han ikke vil prate med Nils Johan Semb.

«John føler at all kritikken, alt det negative ble lagt over på ham» Per A. Flod, Carew-agent

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): I går reiste Carew hjem til Roma fra en todagers ferie i Oslo. Som eneste avis var Dagbladet tilstede da John Carew forlot Norge etter en rask hjemtur, og satte kurs for Roma igjen. Carew hadde besøkt familie og venner, og ankom Gardermoen klokka 14.28 i går ettermiddag sammen med sin gode venn Farid Bouras, for å dra tilbake til Roma klokka 15.40.

Han avviste alle spørsmål høflig med et «Sorry, jeg kan ikke si noe. Jeg kan ikke svare på noen spørsmål», men lot villig fotografen ta bilder av ham inne på flyplassen.

Ble truet

Det har gått tre uker siden «slagene i Drammen», der Carew klinket til John Arne Riise og ble utestengt av troppen, og fram til mandag ettermiddag der NFF offisielt akspeterte hans «nei» til Norge. Men fortsatt er det ingen som vet hva det egentlig er som plager Carew, hvorfor han er så bastant på å ikke svare på Nils Johan Sembs mange henvendelser.

Det hele startet trolig allerede i vår, da fotballforbundet i forkant av kampen mot Danmark truet Carew med å inndra hele hans årlige landslagsgodtgjørelse fordi han stilte i et privat anntrekk på et TV2-intervju.

- De truet med å ta fra han hele bonusen på 350000 kroner, sier agent Per A. Flod til Dagbladet.

Det hele endte opp med at Carew fikk en vesentlig mindre bot for forseelsen. Men Carew følte seg unødvendig hengt ut i det som for de fleste ble oppfattet som en fillesak.

Informasjonssjef i fotballforbundet, Roger Solheim, sier følgende om episoden:

- Jeg kan ikke kommentere om vi truet med å ta fra han bonusen. Vi hadde et møte. Han fikk en bot, men partene var enige om at størrelsen på beløpet ikke skulle offentliggjøres.

- Ensom

Episoden med boten var starten på en serie negative opplevelser for Carew med landslaget.

 • Norge og Carew skuffet i kampene mot Danmark og Romania. Carew følte at for mye av det offensive ansvaret ble lagt på ham, uten at han var i stand til å mestre det. Fordi han ble for alene i spissrollen.

  - Jeg følte meg ensom der ute, sa Carew til Dagbladet etter Danmark-kampen.

 • I høst opplevde Carew at miljøet og stemningen på landslaget ble mer og mer negativt. Ledelsen manglet humør. Frustrasjonen rådet blant spillere, støtteapparat, og i mediene.
 • Rasismen, og aperopene i Bosnia kombinert med 0-1-tapet, gikk også kraftig inn på Carew som for første gang i sin karriere nektet å prate med pressen etter et tap.

  Fikk all skyld


  Carew oppfatter det også slik at Nils Johan Semb var den som til slutt bestemte at Carew måtte ut av troppen etter slagene mot John Arne Riise i Drammen. Carew er skuffet og bitter på landslagssjefen over at han ble kastet ut midt på natta, selv om han hadde skværet opp med Riise, og sagt unnskyld til de andre spillerne.

  - John føler at all kritikken, alt det negative ble lagt over på ham. Jeg vet ikke om det blir riktig å si det, men kanskje Semb burde tatt litt av kritikken inn over seg selv, sier Per A. Flod.

  - Så dette handler om at følelsene til Carew?

  - Ja, det gjør det. Når man blander følelser med prinsipper, så blir det en vanskelig balansegang. Og det er derfor det er så vanskelig for John å prate med Nils Johan slik situasjonen har utviklet seg.

  - Men folk flest fatter jo ikke hvorfor han ikke bare kan prate ut med Semb. Forstår ikke du den kritikken?

  - Folk kan få mene hva de vil. Og jeg registrerer at jeg også får kritikk for dårlig rådgivning. Men ingen vet hva jeg har rådet John til. Det får dere aldri vite heller. John har bedt meg bringe et budskap om at han ikke ønsker å prate med Semb, eller spille på landslaget. Og det er han i sin fulle rett til å gjøre. Om folk vil drepe budbringeren, så får de gjøre det. Men såpass er jeg villig til å ofre for John.

  Dialog


  Carew sa også i 2001 at han ikke ville spille på landslaget hvis «Semb tråkket over streken en gang til». Det skjedde etter at Semb kritisert Carew for dårlige holdninger i etterkant av en landskamp.

  Det er dermed helt åpenbart at det er personkjemien mellom Carew og Semb som er grunnlaget for den dype konflikten. Noe som langt på vei også bekreftes av NFFs Roger Solheim.

  - Dette er bare en sak mellom landslagssjefen, og én enkelt spiller. Vi forstår at det er en menneskelig side av saken, sier han.

  - Derfor er det lite fotballforbundet kan gjøre, annet enn å oppfordre Carew til å ta kontakt med landslagledelsen den dagen han ønsker, og er motivert for å spille for oss igjen.

  Og det mener han Carew bør innse.

  - Eneste måten å løse dette på er å få en direkte dialog mellom Semb og John Carew.

<B>TAUS, MEN BLID:</B> Dagbladet møtte John Carew på Gardermoen i går, men gutten holdt seg til taleforbundet han har fått av Roma-trener Fabio Capello. Carew trakk likevel på smilebåndet flere ganger mens kompisen Farid Bouras og Dagbladets journalist snakket om innviklede navn, fotballkarrierer i 8. divisjon og innsatsen til Dagbladets bedriftsfotballag.