Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville tatt et overlegent NM-gull på 100 meter

Walcott avslører hvor fort han løper.

LØP ARSENAL INN I OPPGJØRET IGJEN: Theo Walcott så ut som en Ferrari og Maxwell som en sliten Volvo de siste 25 minuttene på Emirates. 21-åringen sørget nærmest egenhendig for at spenningen lever foran kveldens kvartfinale-retur på Camp Nou. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
LØP ARSENAL INN I OPPGJØRET IGJEN: Theo Walcott så ut som en Ferrari og Maxwell som en sliten Volvo de siste 25 minuttene på Emirates. 21-åringen sørget nærmest egenhendig for at spenningen lever foran kveldens kvartfinale-retur på Camp Nou. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Theo Walcott ga Arsenal den vitamininnsprøytningen de så sårt trengte i den første kvartfinalen mot Barcelona.

London-laget lå under 0-2 og virket å ha gått tom for ideer da Arsene Wenger slapp løs den lynraske 21-åringen med 25 minutter igjen å spille - og i god påskeånd sto Arsenal opp fra de døde.

Walcott brukte bare noen sekunder på å frese forbi venstreback Maxwell for første, men langt fra siste gang i kampen, og Barcelona greide aldri å finne mottrekk mot Arsenal-vingens overlegne tempo.

Han sørget selv for 1-2 etter et nytt løp bak ryggen på Maxwell, før Cesc Fabregas utliknet til 2-2 og holdt liv i spenningen foran kveldens returoppgjør på Camp Nou.

10,35
Der har spansk presse og Barca-trener Pep Guardiola identifisert Walcott som den største trusselen.

I går stilte han på pressekonferanse sammen med Wenger, og et av spørsmålene handlet om det var sant at han kunne løpe 100 meter på 10,38 sekunder.

Ifølge The Times svarte Walcott at 10,35 var nærmere sannheten.

Den tida ville i så fall holdt til et overlegent gull om Walcott hadde vært på startstreken i forrige NM, der Christian Settemsli Mogstad vant på tida 10,67.

Det hører med til historien at Jaysuma N'Dure ikke var med i den finalen - for i så fall ville Walcott trolig vært sjanseløs.

MANNEN ARSENAL FRYKTER: Spanske journalister fikk svaret på hvor rask Theo Walcott er på 100 meter - og også hvor rask Arsene Wenger er. - Jeg løper på 17 sekunder, hevdet franskmannen. Foto:  EPA/ALBERT OLIVE
MANNEN ARSENAL FRYKTER: Spanske journalister fikk svaret på hvor rask Theo Walcott er på 100 meter - og også hvor rask Arsene Wenger er. - Jeg løper på 17 sekunder, hevdet franskmannen. Foto: EPA/ALBERT OLIVE Vis mer

Men med mor fra England og far fra Jamaica har 21-åringen sprintgenene i orden, og på et  Arsenal-lag med kraftig redusert offensiv slagkraft kan han bli nøkkelen til et overraskende avansement i kveld.

To svekkede lag
Talisman Cesc Fabregas er ute med brukket bein, Andrei Arsjavin er uaktuell, og det samme er selvsagt Robin van Persie. I tillegg har Arsenal skader på både William Gallas og Alex Song.

Barcelona må på sin side unnvære det faste midtstopperparet Gerard Pique og Carles Puyol på grunn av karantene. Guardiola må også klare seg uten tomålsscoreren fra Emirates, Zlatan Ibrahimovic. De fleste regner med at Bojan Krkic går inn på laget på bekostning av Thierry Henry.

Pep Guardiola sa på gårsdagens pressekonferanse at «bare en pistol kan stoppe Walcott», men han mener hovedårsaken til at Barcelona ikke vant i London var en annen Arsenal-spiller.

- Walcott var ikke den utslagsgivende faktoren, men derimot Almunia. Han stoppet 12 000 skudd, sier Barca-treneren ifølge El Pais.

Arsene Wenger var stolt over moralen laget hans viste etter Barcelonas herjinger i det første oppgjøret, og selv om det må en bragd til for å vinne på Camp Nou, er franskmannen som alltid offensiv.

- Vi har noen skader, men det som gjør at jeg tror på dette er kvaliteten på spillerne jeg fortsatt har tilgjengelig. Jeg har til og med gode spillere jeg må sette på benken. Dette laget har stor karakterstyrke, og når du har det finnes det alltid håp, sier Wenger ifølge The Guardian.

VILLE TAPT MOT WALCOTT: I hvert fall dersom Arsenal-vingen er så rask som han selv hevder. Christian Settemsli Mogstad (t.h) vinner her 100 meter for menn i NM 2009, på tiden 10,67. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
VILLE TAPT MOT WALCOTT: I hvert fall dersom Arsenal-vingen er så rask som han selv hevder. Christian Settemsli Mogstad (t.h) vinner her 100 meter for menn i NM 2009, på tiden 10,67. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!