Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville tatt med Adebayor inn i et mørkt rom

Sir Alex mener City er kjepphøye.

AGGRESSIV: I dag kommer United-sjef Alex Ferguson med sin vurdering av Emmanuel Adebayors spark mot Robin Van Persie lørdag. Foto: EPA/MAGI HAROUN
AGGRESSIV: I dag kommer United-sjef Alex Ferguson med sin vurdering av Emmanuel Adebayors spark mot Robin Van Persie lørdag. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester United-sjef Alex Ferguson stemplet byrival City som en en «liten klubb med smålig mentalitet» i sommer.

Uttalelsen kom etter Citys klistret opp plakater i Manchester, med bilde av Carlos Tevez og ordene «Velkommen til Manchester».

Nå hisser skotten seg opp over den oljerike klubben på nytt. Han mener oppførselen til Mark Hughes' mannskap ikke er noe å skryte av.

- Rivaliseringen er blitt skrudd opp et par hakk de siste månedene, de har kjøpt alle disse spillerne og så var det den reklamen og plakatene. De har vært litt, hva skal jeg si? Kjepphøye, ja, litt kjepphøye, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Mørkt rom
Han og United møter et redusert City-lag til byderby søndag. Emmanuel Adebayor, spissen som har scoret fire ligamål på fire kamper, ble i går suspendert de tre neste kampene.

Fullt fortjent, sier sir Alex i intervjuet med den amerikanske radiostasjonen Sirius XM.

- Det var overraskende. Jeg kunne ikke tro det. Han var veldig aggressiv, gutten, sier Ferguson og får spørsmål om hva han hadde gjort dersom hans egen spiller hadde stemplet en annen i ansiktet.

NUMMER 1: Manchester United-manager Alex Ferguson kan ikke tenke seg at City vinner ligaen. Foto: AFP/MUSTAFA OZER
NUMMER 1: Manchester United-manager Alex Ferguson kan ikke tenke seg at City vinner ligaen. Foto: AFP/MUSTAFA OZER Vis mer

- Jeg ville tatt han med inn i et mørkt rom.

Ferguson sa i august at City er til å regne med i toppen av Premier League. Nå korrigerer han spådommen, han tror ikke de lyseblå vil hevde seg.

- Det blir vanskelig for dem å vinne ligaen, det er bare å se på oss, Liverpool, Chelsea og Arsenal. De har fire lag de må slå i løpet av sesongen, hvis de skal til topps i ligaen. Det er veldig vanskelig å komme seg inn blant de fire beste, og enda vanskeligere å komme seg inn på topp 1. Og det er hva ligaen handler om, å være nummer 1, sier Ferguson.

City har spisser for en milliard kroner utestengt eller skadd søndag. Robinho, Roque Santa Cruz og Carlos Tevez er alle skadde. Når også Adebayor mangler står Hughes tilbake med Craig Bellamy som enslig spissalternativ.

Galskap med sju spisser
Ferguson velger likevel å erte byrivalene for storinnkjøpet av angripere.

- Jeg tror de har sju spisser nå, og det er galskap. Det er forbløffende. Men når du har brukt så mye penger, og betaler så mye i lønn, så må du vinne ligaen med den type investeringer. Og det er der trøbbelet kommer for dem, sier Ferguson.

67-åringen har fått med seg at City har vunnet de fire første ligakampene - men avfeier det som en enkel åpning.

Dagens utspill fra Alex Ferguson havner i den kategorien britene kaller for «mind games», eller psykisk krigføring. Den aldrende manageren er en mester i slikt.

KJEPPHØYE: United likte ikke Citys reklameplakater i sommer.
KJEPPHØYE: United likte ikke Citys reklameplakater i sommer. Vis mer

Behandlingen pleier han å spare til klubber og trenere han tar på alvor - som tittelutfordrere.

SKAL STRAFFES: Alex Ferguson mener Adebayor fortjener karantene både sparket og feiringen foran Arsenal-fansen. Foto: AP/Jon Super
SKAL STRAFFES: Alex Ferguson mener Adebayor fortjener karantene både sparket og feiringen foran Arsenal-fansen. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling