Ville tilstander. Deila hetset på det groveste: - Go fuck yourself

- Glad jeg ikke er i Ronnys sko, sier Ola Kamara.

HETSET: Celtic-trener Ronny Deila ble hetset av fansen etter 1-3-tapet mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HETSET: Celtic-trener Ronny Deila ble hetset av fansen etter 1-3-tapet mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

MOLDE (Dagbladet): Ronny Deilas mareritt mot norske trenerkolleger fortsatte mot Molde. I løpet av et drøyt år har både Henning Berg, Åge Hareide og Ole Gunnar Solskjær slått Deila i viktige europacup-kamper.

Nå har Celtic-fansen fått nok. Nå er Celtic-fansen i harnisk.

De mange hundre skottene som skapte elektrisk stemning i Molde før, under og etter kampen, samlet seg rundt Celtics spillerbuss etter det ydmykende 1-3-tapet mot Tippeligaens sjuende beste lag.

Hver eneste Celtic-representant som gikk de sju og en halv meterne fra Aker Stadion til spillerbussen, ble kjeftet huden full av illsinte skotske supportere.

Og aller verst var det da Deila lurte seg forbi pressekorpset i mixed zone og ut mot spillerbussen. Dagbladet slo følge med Celtic-treneren og var vitne til scener man sjelden ser i Norge.

De skotske supporterne ble holdt tilbake av vaktene, mens de aggressivt bøyde seg mot Deila og slang løs skjellsord av verste merke.

- Go fuck yourself, ropte Celtic-fansen til Deila, som gikk målrettet mot bussen uten å møte blikkene til sine egne supportere.

Føler sympati Molde-spissen Ola Kamara, som startet Molde-festen mot Celtic, synes synd på sin gamletrener.

- Jeg er glad jeg ikke er i hans sko nå og skal ut i den bussen. Jeg kan tenke meg at det presset han lever med, kan være ganske tøft, sier Kamara til Dagbladet.

- Har du noe kontakt med ham nå?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg har et veldig godt forhold til Ronny. Jeg unner ham alt godt og håper han får sving på sakene, bare det ikke skjer mot oss, sier Kamara og smiler.

Han banket inn 1-0 på mesterlig vis etter 11 spilte minutter. Om Molde gjentar bedriften i Skottland, betyr det at blåtrøyene er videre fra sin Europa League-gruppe.

Det vil også bety at Celtic-krisen forverres, og at Deila vil havne i enda hardere vær enn hva det var i Molde torsdag kveld.

Møtt av storm 40-åringen ble nemlig ble møtt av en storm i Molde. En storm som var værmessig ufyselig og en storm som fotballmessig var helt fantastisk med norske øyne.

Og tilsvarende forferdelig for Deila og hans skotske klubb.

- Det var utrolig deilig. Det var ekstra deilig å score mot Ronny, selv om jeg håper han gjør det bra i alle kampene utenom mot oss, sier Kamara.

Nå topper Molde sin gruppe suverent med sju poeng, mens Fenerbahce følger nærmest med fire poeng og dernest Celtic og Ajax med to fattige poeng.

- Vi hadde ikke forventet å lede så suverent, men samtidig har vi vært klar på at vi kan slå alle. Ajax er det laget som har gitt oss størst utfordringer. Det er kanskje litt overraskende, mener Moldes toppscorer.

- Hvor langt kan dette nå?

- Vi kan i hvert fall gå videre. Vi har satt oss selv i en veldig bra situasjon. Den skal vi gripe, varsler Kamara.

Kritiserte egen spiller Deila snakket - i motsetning til Solskjær og resten av storkampens aktører - ikke med noen i mixed zone etter kampen. Den obligatoriske pressekonferansen gjennomførte imidlertid Celtic-treneren, hvor han gikk hardt ut mot en av sine egne spillere.

Bakgrunnen for det var Kris Commons utbrudd da han ble byttet ut 14 minutter før slutt.

Det resulterte i et verbalt angrep fra den 32 år gamle angriperen. Commons skjelte ut hele støtteapparatet.

- Det er uakseptabelt. Vi er et lag. Jeg forstår at spillere kan bli skuffet over å bli byttet ut, men å vise det på den måten er ikke sånn vi vil ha det i Celtic. Det var en mangel på respekt mot alle oss som var der, sier Deila.

- Jeg reagerer med sinne og skuffelse. Vi gjorde ikke det vi skulle. Vi ble stresset. Vi skapte ikke noe med å spille foran dem. Vi kom ikke bak dem. Vi fikk ikke nok innlegg. De kunne ligge bakpå og kontre på oss. I andre omgang startet det bra, vi reduserer, men så scorer de igjen like etterpå. Da blir det vanskelig, sier Deila.