«Ville vært moro å spille i utlandet»

18 norske ishockeyspillere er ønsket i amerikansk proffhockey, deriblant Storhamar-vingen Snorre Hallem (23). I går slo han an tonen og scoret 1- 0-målet da hjemmelaget slo Vålerenga for første gang denne sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): De 18 spillerne som står på listene til de amerikanske proffagentene er Snorre Hallem og Eirik Skadsdammen, Storhamar, Kjell Richard Nygaard, Jarl Espen Ygranes og Lasse Fredriksen, Vålerenga, Anders Bastiansen, Pål Skogli, Johnny Nilsen og Jørgen Økland, Frisk-Asker, Lars Erik Spets og Lars Hammerseng, Lillehammer, René Bøe og Jonas Andersen, Sparta, Pål Gulbrandsen og Erik Wallace Johansen, Manglerud/Star, Rob Jay Abercromble, Stjernen og Thomas Ygranes og Thomas Jordhøj, Lørenskog.

- Veldig moro

- Det er første gang jeg hører at jeg er proffaktuell. Det ville vært veldig moro å reise utenlands og spille hockey. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, sier Snorre Hallem til Dagbladet etter 3- 0-seieren.

Når han ikke spiller ishockey i Storhamar, går han på ingeniørskole på Gjøvik. I går gjorde han noe Storhamar ikke har greid mot Vålerenga før i vinter, nemlig å score i overtallsspill.

- I toppen

På de fire første kampene mot serielederen sto Storhamar med 0- 1 i protokollen etter 33 minutter og 15 sekunders overtallsspill. I går kveld scoret Snorre Hallem i det aller første power playet (5 mot 4).

- Vi har vært råtne i overtallsspill før i sesongen, nå har det bedret seg mange hakk. Ingen tvil om at Storhamar vil kjempe i toppen framover, sier Snorre Hallem.

Klubbkompisen Eirik Skadsdammen er langtidsskadd, men står også på agentlista over aktuelle spillere til CHL og AHL (farmerligaen under NHL). - Det hadde vært moro å spille proffhockey i USA. Får jeg et tilbud vil jeg vurdere det, sier Eirik Skadsdammen.

- Avventer

De tre proffaktuelle Vålerenga-spillerne Kjell Richard Nygaard, Lasse Fredriksen og Jarl Espen Ygranes er alle klar over amerikanernes interesse.

- Jeg har hørt snakk om at jeg står på ei liste, og synes det er moro å bli lagt merke til. Om det blir noe konkret, kommer an på så mye, sier Kjell Richard Nygaard.

- Jeg vet at jeg er aktuell og avventer situasjonen, sier Lasse Fredriksen.

- Jeg har hørt det gjennom andre,og sagt ja til at jeg gjerne vil dra over. Når vet jeg ikke, sier Jarl Espen Ygranes.

Også tidligere har han vært proffaktuell.

- I 1997 ble jeg draftet av Montreal Canadiens. Men jeg vet ikke om det betyr noe lenger, sier Jarl Espen Ygranes.

Flere grunner

Årsakene til den amerikanske interessen for norske ishockeyspillere er flere.

Espen Shampo Knutsens suksess i NHL er én grunn, Morten Asks sterke spill i CHL (Central Hockey League) en annen. Amerikanerne har også merket seg unggutta Marius Holtet, Ole Kristian Tollefsen og Patric Thoresen (sønn av Vålerenga-trener Petter Thoresen). Marius Holtet (fra Storhamar) er draftet av NHL-klubben Dallas Stars i 2. runde. Ole Kristian Tollefsen (fra Lillehammer) er draftet av Espen Shampo Knutsens klubb Columbus i 4. runde.

De to sistenevnte spiller nå for Bofors i superallsvenskan (Holtet) og Brandon Wheat Kings i Western Hockey League (Tollefsen).

Interessen fra USA er også et bilde på den økende internasjonaliseringen i ishockeyen, med blant annet stadig flere europeiske spillere i verdens tøffeste proffliga NHL.

- Det er fint at vi utvikler spillere som er interessante for utenlandske klubber. For spillerne selv er det en stimulans å være i søkelyset internasjonalt. Samtidig er det en utfordring for Ishockeyforbundet å gjøre det interessant å spille i Norge, sier sportssjef i Ishockeyforbundet, Jon Haukeland til Dagbladet.

PROFFAKTUELL: Det ville vært veldig moro å reise utenlands og spille hockey, sier Snorre Hallem (t.h.) Han scoret Storhamars første mål mot Vålerenga i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer