Solbakken om Haaland:

- Ville valgt annen trøye

Erling Braut Haaland trener i drakta til Boca Juniors i Marbella. Det argentinske laget har Qatar Airways som hovedsponsor. - Hvis jeg fikk velge, så hadde han hatt på seg en annen trøye, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

I SPANIA: Erling Braut Haaland trener i Marbella med drakta til Boca Juniors. Laget har Qatar Airways som hovedsponsor. Foto: Erling Braut Haaland / Instagram
I SPANIA: Erling Braut Haaland trener i Marbella med drakta til Boca Juniors. Laget har Qatar Airways som hovedsponsor. Foto: Erling Braut Haaland / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Montenegro, kl. 20.45 mandag

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland (21) skaper ekstase i Argentina. Under skadeopptreningen i spanske Marbella har han hatt på seg drakta til Boca Juniors.

Interessen for det argentinske storlaget skal han ha fått gjennom tidligere lagkamerat Leonardo Balerdi (22), som nå er i Marseille.

Haalands valg av drakt er blitt en hit på sosiale medier i Argentina. Samtidig er drakta muligens ikke helt uproblematisk, sett i lys av fotballandslagets markeringer siden Solbakken kom inn.

Hovedsponsoren til Boca Juniors er Qatar Airways, et flyselskap der staten Qatar er inne på eiersida.

Norge er blitt kjent for å ha en aksjon foran hver landskamp. Budskapet er «Human rights on and off the pitch».

Hensikten er at menneskerettigheter skal få en enda sterkere posisjon i Qatar og andre land. Over 6500 gjestearbeidere har mistet livet siden Qatar fikk tildelt fotball-VM.

På en pressekonferanse i ettermiddag spurte Dagbladet Solbakken om det er uproblematisk at Haaland har på seg en fotballdrakt som profilerer Qatar Airways, samtidig som Norge har markeringer gående for menneskerettigheter.

- Dette har ikke noe med vår aksjon å gjøre. Erling representerer ikke oss når han er der (i Marbella).

Men:

- Hvis jeg fikk velge, så hadde han hatt på seg en annen trøye. Da hadde han hatt på seg den norske landslagstrøya, for eksempel, sier Solbakken.

KLAR BESKJED: Erling Braut Haaland og fotballandslaget har markert seg i arbeidet for menenskerettigheter. Foto: NTB
KLAR BESKJED: Erling Braut Haaland og fotballandslaget har markert seg i arbeidet for menenskerettigheter. Foto: NTB Vis mer

Leonardo Balerdi forteller til argentinske medier at Haaland viste stor interesse for Boca Juniors da de begge spilte i Dortmund.

- Han spurte fra dag én hvilket lag som var det beste i Argentina. Jeg drev ham til «galskap» da jeg sa at det var Boca. Jeg viste videoer av fansen, bilder av stadion og alt som hadde med Boca å gjøre.

Balerdi fortsetter:

- Han spurte om jeg kunne sende ham en Boca-trøye. Jeg sendte ham en Boca-trøye med nummer ni. Han er kjempefan.

Solbakken og Norge forbereder kampen i VM-kvaliken mot Montenegro klokka 20.45 mandag. Haaland er fortsatt ute med muskulære skader.

VM-KVALIK

Nederland751123-616
Norge742113-614
Tyrkia733117-1412
Montenegro732211-911
Latvia71247-115
Gibraltar70073-280

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer