EM-finale håndball

Ville vrake Nora Mørk på TV-festen

NRK hadde ikke tenkt å ha noen priser på Idrettsgallaen for gode resultater i 2020. Etter dette EM-gullet er det bra at de gjorde om den beslutningen.

FØLELSEN AV GULL: Nora Mørk hylles av lagvenninnene etter at hun snudde EM-finalen mot Frankrike til gull. Nå bør hun også hylles med prisen for Årets prestasjon på Idrettsgallaen. FOTO: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB.
FØLELSEN AV GULL: Nora Mørk hylles av lagvenninnene etter at hun snudde EM-finalen mot Frankrike til gull. Nå bør hun også hylles med prisen for Årets prestasjon på Idrettsgallaen. FOTO: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da håndballjentene slet som verst mot Frankrike i EM-finalen i går, ville den erfarne TV3-kommentatoren Gunnar Pettersen helst ha Nora Mørk ut på benken. Han syntes hun våget for lite på høyrebacken, og hadde et poeng. Men så var det likevel Nora som snudde kampen for Norge:

  • Mens de franske jentene var som beste, våget hun mest og kittet ballen i vinkelen fra langt, langt hold.

Det er bare de aller beste som gjør det på den måten under press.

Og i 2020 er Nora Mørk aller best.

Ikke bare for håndballjentene, men for Norge.

NORGE ER TILBAKE som gullvinnere fordi Nora Mørk var på plass igjen etter år med skader og motgang. Ikke fordi EMs suverene toppscorer bar laget gjennom mesterskapet og i denne dramatiske finalen, men fordi 29-åringen kom med de ekstra kvalitetene som til sammen gjør Norge absolutt best i sporten.

Her er vi forlengst bortskjemt. Det er mange år siden det knallsterke produktet «håndballjentene» ble bygget opp NRK. Siden dengang rakk TV2 å bli drømmepartneren, før jentene ble snappet opp av TV3/Viasat som forlengst har vist at de også klarer å gjøre denne sporten til topp underholdning. Som denne smått vanvittige EM-finalen mot Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer