- Villig til å ofre livet for å vinne

Strandberg før skjebnekampen.

INNBITT: Russland-proff Stefan Strandberg møtte Dagbladet på spillerhotellet i Sandvika. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX
INNBITT: Russland-proff Stefan Strandberg møtte Dagbladet på spillerhotellet i Sandvika. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Stefan Strandberg (25) måtte melde forfall til møtene med Sverige og Aserbajdsjan i juni grunnet skade. Siden den gang har 25-åringen forlatt Rosenborg, signert for FC Krasnodar og storspilt i den russiske ligaen.

Nå ønsker Strandberg, som kan spille både midtstopper og midtbane, å ta del i heksegryta som venter Norge i Bulgaria torsdag.

- Jeg er kommet hit for å være en sjef. Siden forrige samling har jeg dratt til et bedre lag i en bedre liga og spilt meg til fast plass på laget mye fortere enn forventet. Selvfølgelig har jeg lyst til å spille. Jeg vil bidra, men det er opp til Per-Mathias (Høgmo) å velge, sier Strandberg til Dagbladet.

Stiller ekstreme krav Strandberg har alltid vært kjent for å stille store krav til både seg selv og omgivelsene. I 2013 ledet han Norges U21-landslag til EM-bronse som kaptein. Nå vil han bidra med de samme egenskapene i kampene mot Bulgaria og Kroatia.

For Strandberg er ikke i tvil om at typer med sterke personligheter, som han selv, er en essensiell del av enhver prestasjonsgruppe.

- Per-Mathias vet hvilken type han får når han tar meg ut. Jeg stiller ekstremt høye krav til meg selv. Og når du gjør det til deg selv, kan du gjøre det til folkene rundt deg. Man trenger sånne spillere på et lag. Kanskje spesielt på et landslag, hvor man møtes så få ganger i året. Da trenger man typer som tar tak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer