Vilt sekunddrama - Johnsrud Sundby tok VM-gull: - Jeg hadde ikke trodd det skulle være så mye følelser involvert i idrett

Martin Johnsrud Sundby (34) hadde aldri tatt VM-gull før i dag. Han vant foran russiske Alexander Bessmertnykh (32).

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD / OSLO (Dagbladet): Det ble norsk seier i på dagens 15 km klassisk for menn i ski-VM.

I Lahti for to år siden vant finske Iivo Niskanen gull, mens Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug endte på plassene bak.

I dag lyktes det endelig for Sundby.

- Dette var spesielt. Jeg hadde ikke trodd det skulle være så mye følelser involvert i idrett, men dette var en spesiell følelse. Jeg hadde håpet at dette skulle skje før, jeg har jobbet ekstremt hardt for det. Det er helt sjukt at det kommer i år. Jeg skjønner ingenting. Jeg hadde ingen formening om hvordan jeg lå an. Det var som alltid mange rare meldinger utpå der, sa Sundby til NRK etter løpet.

- Det føles veldig, veldig, veldig bra. En spesiell dag for meg. Akkurat nå kjennes det ut som en forløsning og at skuldrene er litt nede. Så lenge jeg går gode skirenn og får ut det jeg er god for, så er jeg fornøyd. Det er en spesiell følelse. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er veldig glad akkurat nå. Jeg har hatt en kontrastfylt karriere med oppturer og nedturer. Men nå er det «opp». Heldigvis kommer eldstesønnen min og kona mi ned til helgen. Jeg vil gjøre familien min stolt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer