Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vilt, vakkert og umulig

OL i Tromsø? Tanken er like vakker som den er urealistisk.

Ildsjelene i nord lokker IOC med snøgaranti, arktisk natur, kultur, samer og fredsbudskap. Problemet er bare at Tromsø ikke kan friste IOCs sjefshøvding Jacques Rogge med noe som helst før de har Idretts-Norges velsignelse. Samt en usedvanlig feit statlig bank-garanti.

De får ingen av delene.

IDRETTSPRESIDENT

Kjell O. Kran har ikke vært til å misforstå når han har uttalt seg om et eventuelt nytt Lillehammer-OL. I diplomatiske vendinger har han sagt at det er tull å bruke så mye penger på et enkelt idrettsarrangement. Slik har i alle fall jeg forstått ham.

Det er ingen særlig grunn til å tro at Kran skifter standpunkt overfor en annen søkerby. Særlig ikke en by som, i motsetning til Lillehammer, er ribbet for olympisk grunnutrustning.

LILLEHAMMER

har anleggene og mye av infrastrukturen fra 1994. En vesentlig kostnadsreduksjon i seg selv. Men altså ikke nok til å oppnå applaus fra Kran og forbundet hans. Et forbund som har som sin klare prioritering å styre pengestrømmen mot barn og bredde, ikke olympiske engangsanlegg.

HELLER IKKE

staten, personifisert ved kulturstatsråd Valgerd Svarstad Haugland, hoppet i taket over Tromsøs utstpill. Nøytralt og politisk uforpliktende korrekt karakteristerte hun iniativet «interessant».

NÅR BYRÅKRATENE

får kostnadsoverslaget over veier, flyplassutbyggelse, bygningsmasse og moderne kommunikasjonsteknikk, vil bånnlinja sette en effektiv stopper for olympiske krumspring i Håkøybotn, Tromsdalen, Grønnåsen, Stakkevollan og Lyngsalpene.

OG SYND

er det. For er det noe idretts-Norge trenger, er det entusiastiske ildsjeler med ekstreme ambisjoner. Tromsø tør tenke offensive tanker og viser nordsnorsk mot. Jeg er sikker på at de hadde klart å lage et flott og anderledes OL tuftet på nordnorsk entusiasme.

Det er ikke ambisjonene det er noe i veien med. De er helt strålende.

De er bare noen milliarder for dyre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media