Vincent Kompany ferdig i Manchester City

Den belgiske midtstopperen og kapteinen gir seg etter en historisk trippeltriumfsesong for Manchester City.

HISTORISKE: Etter å ha vunnet alle tre trofeene i England denne sesongen sier Vincent Kompany farvel til Manchester City. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP /NTB Scanpix
HISTORISKE: Etter å ha vunnet alle tre trofeene i England denne sesongen sier Vincent Kompany farvel til Manchester City. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP /NTB ScanpixVis mer

Vincent Kompany spilte sin siste kamp for Manchester City da han som kaptein ledet laget i overkjøringen av Watford i FA-cupfinalen lørdag.

Klubben melder selv på sine nettsider at belgieren ikke skriver under på en ny kontrakt etter at hans nåværende går ut denne sommeren.

Midtstopperen har vært en viktig brikke i Manchester Citys steg mot toppen av engelsk fotball. I de elleve årene han har spilt for klubben har Kompany vært med på å vinne fire Premier League-titler, to FA Cup-troféer, ligacupen fire ganger og Community Shield to ganger.

Totalt spilte han 360 kamper og scoret 20 mål for klubben.

- Det har vært mange viktige bidragsytere til Manchester Citys renessanse, men ingen har viktigere enn Vincent Kompany. Han definerer essensen av klubben. I mer enn et tiår har han vært livsblodet, sjelen og hjertet av en uhyre talentfull spillerstall, roser klubbens styreformann Khaldoon Al Mubarak.

Etter å ha blitt brukt mer sparsommelig av Pep Guardiola de siste sesongene, har Kompany vært en viktig brikke i sesonginnspurten denne sesongen for spanjolen. Kompany har startet fem av de siste seks serierundene og i begge cupfinalene klubben spilte denne sesongen.

I den nest siste serierunden satte han inn et kremmerhus av et mål mot Leicester, noe som gjorde at klubben tok alle tre poengene og et langt steg mot seriegullet.

- Selv om dette er vanskelig, har tiden kommet for meg til å forlate klubben. For en sesong å avslutte med. Jeg føler intet annet enn takknemlighet. Jeg er takknemlig overfor alle som har støttet meg på denne fantastiske reisen, hos en fantastisk klubb. Jeg husker den første dagen like godt som den siste. Jeg husker den grenseløse vennligheten jeg har mottatt fra folket i Manchester, skriver Kompany om avgjørelsen på Facebook.

Kort tid seinere ble det klart at Kompany neste arbeidsgiver blir barndomsklubben Anderlecht. Der blir belgieren spillende manager fra og med neste sesong.