Vincent Tan om Solskjærs etterfølger: - Med Guds velsignelse vil han lykkes

Russell Slade tar over jobben.

SKRYTER: Vincent Tan er full av lovord om Russell Slade, mannen som i kveld ble offentliggjort som Ole Gunnar Solskjærs etterfølger i Cardiff. Foto: REUTERS/Samsul Said/NTB Scanpix
SKRYTER: Vincent Tan er full av lovord om Russell Slade, mannen som i kveld ble offentliggjort som Ole Gunnar Solskjærs etterfølger i Cardiff. Foto: REUTERS/Samsul Said/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Cardiff City bekrefter i dag på sine hjemmesider at Russell Slade vil ta over etter Ole Gunnar Solskjær som manager i klubben.

Klubbens eier Vincent Tan sier i samme pressemelding at han ser fra til samarbeidet med Slade, og roser ham voldsomt.

- Jeg vil gi denne ærlige, dedikerte og hardtarbeidende mannen muligheten til å trene våre talentfulle spillere, og jeg er overbevist om at han, med Guds velsignelse, vil lykkes, skriver Tan.

- Takknemlig Det har lenge ligget i kortene at det var Slade som kom til å ta over i den walisiske hovedstaden, men ansettelsen har drøyet da hans forrige klubb, Leyton Orient, og Cardiff har diskutert økonomisk kompensasjon. Den disputten ser nå ut til å være over.

Selv sier Slade at han setter pris på at han nå får muligheten.

- Jeg er takknemlig overfor Vincent (Tan) for at han vil gi meg sjansen, for Cardiff City er en fanstastisk fotballklubb. Vi har et stort lag, og det handler mest om å plukke ut de elleve riktige spillerne. Det handler om å bygge relasjoner mellom spillerne og etablere en god arbeidsetikk, sier han.

- Bare å klinke til Wales Online skriver at det fortsatt er uklart hvem som blir med i Slades trenerteam, mens de forventer at Danny Gabbidon, som har tatt vare på laget de siste ukene, vil returnere til rollen som trener.

Slade har aldri før vært trener på Championship-nivå, men har ledet sju ulike klubber på lavere nivå i løpet av sin karriere.

Mats Møller Dæhli, som fortsatt spiller i Cardiff, sa tidligere i dag til NTB at han regnet med at det var Slade som ville få jobben.

- Han har vært litt med oss i Cardiff. Han er vel ikke blitt offisielt ansatt før han har ordnet kontrakten, tror jeg. Det er bare å klinke til og prøve å imponere, fastslår 19-åringen.