Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vincent Tan skylder på Malky Mackay etter å ha gitt ham sparken

- Altfor mye skittentøysvask har blitt offentliggjort, men ikke av meg.

SPARKET: Malky Mackay fikk omsider fyken i Cardiff. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SPARKET: Malky Mackay fikk omsider fyken i Cardiff. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter lang tid med spekulasjoner fikk omsider Malky Mackay sparken som Cardiff-manager i dag. Den malaysiske eieren Vincent Tan har lenge vært svært utålmodig med nordiren, og i dag var det nok.

Fansen til den walisiske hovedstadsklubben har derimot støttet eks-manageren sin gjennom tykt og tynt. Det kunne derfor tenkes at Tan kom til å ta en noe ydmyk tone overfor pressen.

Den gang ei.

Personlige krangler I en pressemelding gjengitt av Mirror, gir mannen med bart og solbriller en redegjørelse for hans versjon av saken.

- Det har vært en god del publisitet om, og skapt av, Malky Mackay de siste månedene. Altfor mye skittentøysvask har blitt offentliggjort, men jeg må understreke at dette kommer ikke fra meg. Jeg har bevisst valgt å ikke respondere på dette, i håp om at klubben dømmes på bakgrunn av fotballprestasjonene, framfor personlige krangler om hvem som sa hva, heter det i pressemeldingen.

Den styrtrike malaysieren har imidlertid fått nok, og sier han ikke lenger synes det er rettferdig overfor klubben, spillerne og fansen å fortsette med et slikt bakenforliggende ubehag.

- Cardiff City Football Club betyr altfor mye for oss alle til at vi kan la oss distrahere av dette.

Derfor fik Mackay sparken.

Solskjær til Wales? Også Cardiff-supporterne har gitt uttrykk for hva de mener, og det er ikke helt i tråd med hva eieren sier.

- Mackay er utvilsomt én av de beste og mest populære managerne i Cardiffs historie. Vi er ikke overrasket over at Mackay har fått sparken. Det virket uunngåelig etter at forholdet mellom han og Mr. Tan brast. Vi vil gjerne takke Malky for hans enorme bidrag til Cardiff City. Han vil alltid bli hjertelig husket som manageren som tok Cardiff til Premier League for første gang, heter det i en pressemelding.

David Kerslake og Joe McBride skal lede laget mens jakten på en ny manager foregår. De har vært henholdsvis assistentmanager og førstelagstrener fram til nå.

Ole Gunnar Solskjær har seilet opp som oddsfavoritt til å ta over jobben i Wales. Molde-sjefen har imidlertid tidligere sagt at et stabilt styre man kan samarbeide godt med, er en forutsetning for at han tar seg en ny trenerjobb i utlandet.

Det spørs det om han får med Vincent Tan.

PS! Arsene Wenger har nå vært manager i Arsenal lengre enn alle de andre 19 klubbenes manager til sammen.

BART OG BRILLER: Slik er vi vant til å se Cardiff-eier Vincent Tan. Foto: AP Photo / Adam Davy / NTB Scanpix
BART OG BRILLER: Slik er vi vant til å se Cardiff-eier Vincent Tan. Foto: AP Photo / Adam Davy / NTB Scanpix Vis mer