Vindbjart-spiller mistet synet på ett øye

Ble overfalt på restaurant.

(Dagbladet): To spillere fra 2. divisjonsklubben Vindbjart fra Vennesla i Vest-Agder ble utsatt for blind vold i helga, skriver Vennesla Tidende.

Simen Gimmestad (24) mistet synet på høyre øye etter at han og lagkamerat Christian Follerås (22) ble overfalt på en restaurant i Kristiansand seint lørdag kveld. Follerås måtte sy fire sting i hodet etter å ha blitt slått i hodet med en flaske, mens Gimmestad fikk et glass i ansiktet.

- Det er jo tragisk og utrolig kjipt. Vi håper bare det går bra med guttene, sier Vindbjarts styreleder Thomas Schie til Dagbladet.

Ifølge de to fotballspillerne ble de utsatt for provokasjoner fra fire-fem gutter, men gjorde det klart at de ikke ønsket bråk.

- Det var helt uprovosert. Det virker som om de bare var der for å lage bråk, sier Follerås.

- Synet er ødelagt Begge spillerne ble fraktet til legevakten i Kristiansand. Follerås ble sydd sammen, mens Gimmestads øyeyskade gjorde at han måtte tas videre til Arendal sykehus, der øyet ble operert i fem timer. Det er uklart hvor omfattende skaden er, men det virker sikkert at han mister synet mer eller mindre fullstendig på det ene øyet.

- Legene kan ikke si så mye enda, men i verste fall mister han øyet og må erstatte det med glassøye. I beste fall sa legen som opererte han at han kunne få litt syn der han så nyanser av lys og mørke. Det kan være alt på den skalaen der. Men selve synet er ødelagt, sier faren Willy Gimmestad til Vennesla Tidende.

Follerås slapp altså heldigere fra hendelsen, og synes det desidert tyngste er skaden på lagkameraten og vennen.

- Det har vært ekstremt tungt siden dette skjedde. Ikke for min egen del, men jeg tenker ekstremt mye på Simen. Det er det som er så tungt. Ikke det som skjedde med meg, men at det gikk så ille med en god kompis, sier han til lokalavisa.

20-åring siktet Lagkamerater og trenere har besøkt Gimmestad på sykehuset. Faren forteller at sønnen tross alt er ved godt mot og vil tilbake på fotballbanen. Med en viss galgenhumor snakker han om å spille allerede i sesongåpningen mot Kongsvinger i april. Gimmestad har tidligere spilt for Kongsvinger.

- Han har sagt at han vil tilbake på banen. Det er han bestemt på, sier faren hans.

En 20 år gammel mann sitter i politiarresten, og er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Siktelsen kan bli utvidet, opplyser Agder politidistrikt.