KRAFTIG VIND: Vinden skaper problemer i Vikersund, og juryen sitter nå i møte for å finne ut hva som skjer med ettermiddagens prøveomgang og renn.Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger
KRAFTIG VIND: Vinden skaper problemer i Vikersund, og juryen sitter nå i møte for å finne ut hva som skjer med ettermiddagens prøveomgang og renn.Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

Vinden kan stoppe Vikersund-VM

Prøveomgangen avlyst og rennet utsatt til klokka 17.30.

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Vinden skaper problemer i Vikersund-bakken, og det blåser i perioder såpass kraftig at prøvehoppingen ikke lot seg gjennomføre etter planen.

Juryen besluttet å avlyse prøveomgangen, for så å satse på å avvikle første omgang klokka 16.30. Ët nytt jurymøte klokka 16.15 førte imidlertid til nye utsettelser. Det samme gjorde det neste jurymøtet en halvtime seinere.

Nå er planlagt rennstart klokka 17.30.

Vinden gjør at det kan bli en langdryg affære å få gjennomført rennet, men forholdene er i ferd med å roe seg i anlegget.

- Værmeldingene tyder på at vinden skal løye utover dagen, sier talsmannen for arrangøren.

De første to av tilsammen fire omganger av det individuelle rennet skal etter planen avvikles fredag ettermiddag og kveld.

- Det tar nok litt tid før man kommer i gang her. Jeg kjenner Vikersund-bakken godt. Det pleier å hjelpe at sola går ned, sier NRK-ekspert Anders Jacobsen.