SEIER: Andreas Vindheim kom på scoringlisten. Foto: News Agency/Andreas Hillergren
SEIER: Andreas Vindheim kom på scoringlisten. Foto: News Agency/Andreas HillergrenVis mer

Malmö slo Besiktas

Vindheim spilte hovedrollen for Malmö

23 gamle Andreas Vindheim var bokstavelig talt i vinden da Malmö slo Besiktas 2-0 i Sarpsborgs europaligagruppe torsdag kveld.

Et innlegg seilet rett i mål bak den tyske tabbekeeperen Loris Karius til 1-0 etter 53 spilte minutter. Vindheims innlegg fra høyrekanten gikk via venstreback Caner Erkin og i mål bak Karius. Loris Karius ble verdensberømt da han sto bak to store tabber da Real Madrid slo Liverpool og vant mesterligafinalen tidligere i år.

23-åringen fra Bergen spilte på ny hovedrollen da Malmö gikk opp til 2-0 med et knapt kvarter igjen å spille. Da løp han i inn i dypet og ble felt av den tidligere nevnte backen Erkin. Dommeren dømte straffe, og lagkaptein Markus Rosenborg satte den i mål foran 17.174 tilskuere på hjemmebane.

Besiktas er en stor klubb i Europa og er litt av en skalp å ta for Malmö. Sist sesong ble de utslått i åttedelsfinalen i mesterligaen, og i 2017 var de i kvartfinalen i europaligaen.

Besiktas åpnet med å slå Sarpsborg i gruppe I, men etter at Sarpsborg slo Genk 3-1 torsdag kveld er det Sarpsborg som topper gruppa. Samtlige fire lag står med tre poeng, men Sarpsborg har best målforskjell.