Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær

Vinduet er åpent, han må handle

Seier over Manchester City i ligacupens semifinale tirsdag kveld synes å være en av Ole Gunnar Solskjærs to januar-prioriteringer. Den andre er forsterkninger.

NESTEN LITT FLAU: Ole Gunnar Solskjær takker United-fansen for kampen og tribuneinnsatsen på Molineux. Du ser det på han, det er nesten som om han er litt flau på eget lags vegne. Foto: PA Photos/NTB Scanpix
NESTEN LITT FLAU: Ole Gunnar Solskjær takker United-fansen for kampen og tribuneinnsatsen på Molineux. Du ser det på han, det er nesten som om han er litt flau på eget lags vegne. Foto: PA Photos/NTB Scanpix Vis mer
  • Wolverhampton-Manchester United 0–0

ENKELTE FOTBALLKAMPER ER så gørr kjedelige at selv managerne rister på hodet over innholdet og utførelsen. Ole Gunnar Solskjær gjorde det på Molineux. Og så kan vi spekulere i om det er kampprogrammet i England, de sju forandringene han følte seg nødt til å gjøre etter julinga på Emirates første nyttårsdag, eller spillet som sådan som forårsaket reaksjonen.

Eller om det var cocktailen av nevnte alternativer som fikk Manchester Uniteds norske manager til å se ut som om han hadde solgt smør uten å få penger.

MANCHESTER UNITED SPILTE ni kamper i desember. Med omkampen som nå venter på Old Trafford får de fort åtte til i januar. Desember-programmet forteller veldig mye om hvorfor Ole Gunnar Solskjær prioriterte denne FA-cupkampen ned i forhold til tirsdagens semifinale i ligacupen hjemme mot Manchester City.

Veien til en Wembley-finale og et potensielt og veldig ønsket trofé er tross alt kortere fra en semifinale enn fra tredje runde.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

JEG HØRER UNITEDS norske manager si de kan hvile i februar. Det er riktig. Man får ikke gjort noe med det som har vært. Januar-programmet er også spikret. Men mellom kampene som venter må Ole Gunnar Solskjær også ha stramt fokus på å gjøre Manchester United bedre og mer slagkraftig med tanke på Europa League og Champions League-kravene, som alltid henger over en klubb av Manchester Uniteds størrelse og aliber.

Der han og laget hans er nå er det kanskje den viktigste oppgaven i årets første måned.

TAR DU BORT Marcus Rashfords avslutning via et Wolverhampton-bein i tverrliggeren, så hadde ikke Manchester United et eneste direkte skudd mot Wolverhamptons mål i løpet av den 96 minutter lange tristessen på Molineux. Det er fem år siden sist i en av de nasjonale turneringene. Og det handler ikke bare om at Ole Gunnar Solskjærs mannskap var for dårlige før pause, og direkte blodfattige etter, det handler like mye om det engelsk fotball utsetter engelsk fotball for på denne tida av året.

Wolverhampton, som ikke har noen reell drøm om en Premier League-tittel og som derfor også jager cuptrofeer for å vinne noe, var også nødt til å stille med redusert mannskap.

Det er bare sånn det er.

MANCHESTER UNITED ER ustabile og sårbare selv når Ole Gunnar Solskjær stiller med det beste han føler han har. Spesielt mot defensivt trygge, godt organiserte og kontringssterke lag som Wolverhampton, være seg hjemme eller borte. Med tre tenåringer fra start i et langsomtgående og ellers svekket lag - Brandon Williams, Mason Greenwood og Tahith Chong – blir ikke laget skarpere. Men det handler om valg en manager må ta, også kalt prioriteringer, og ved inngangen til 2020 setter Ole Gunnar Solskjær ligacupen over FA-cupen.

Det er til å forstå.

INNTIL NYE SPILLERE er signert vil dagene og ukene som kommer handle mye om det januar alltid handler om, rykter og spekulasjoner. Et av dem er at Manchester United skal ha snakket med Antonio Conte (Inter Milan), og sagt at de er villige til å slippe Paul Pogba om den argentinske spissen Lautaro Martínez (22) får gå den andre veien. Det høres rimelig ut, gitt Pogbas turbulente sesong og United-uvennlige støtteapparat, og veldig sannsynlig vil det være bra for klubben også.

Paul Pogba er det i hvert fall ikke.

LEICESTERS JAMES MADDISON vil også være bra for Manchester United. Han er sterkt ønsket på Old Trafford. Skjer det kan en handel der Jesse Lingard går den andre veien være det som løser knuten. Men før signaturer skrives med blekk på offisielle klubbpapirer er Manchester United det de er.

Et skjørt fotballag, hvis kommende tirsdagskveld hjemme på Old Trafford vil definere veldig mye av andre halvde av sesongen 2019/2020.