- Vinen din smaker malingsfjerner

Abramovitsj svarte med å sende Sir Alex en kasse luksusvin.

VIN-KAMERATENE: Jose Mourinho og Alex Ferguson hadde mange tøffe dueller på sidelinja, men tok alltid et glass vin etter kampene. Ferguson forteller imidlerid at han måtte informere Chelsea-eier Roman Abramovitsj om dårlig kvalitet på vinen på Stamford Bridge. Foto: Carl de Souza, AFP / NTB Scanpix
VIN-KAMERATENE: Jose Mourinho og Alex Ferguson hadde mange tøffe dueller på sidelinja, men tok alltid et glass vin etter kampene. Ferguson forteller imidlerid at han måtte informere Chelsea-eier Roman Abramovitsj om dårlig kvalitet på vinen på Stamford Bridge. Foto: Carl de Souza, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vinglassene Sir Alex Ferguson delte med Jose Mourinho etter de mange tøffe oppgjørene mellom Chelsea og Manchester United er moderne fotballhistorie.

Men Ferguson er en kresen vindrikker, og i selvbiografien sin forteller han ifølge blant andre The Independent at han en gang ga Chelseas russiske eier beskjed om at vinen han serverte på Stamford Bridge smakte «malingsfjerner».

Abramovitsj ville ikke ha det hengene på seg. The Guardian skriver at russeren uka etter sendte en kasse Tignanello til Ferguson.

Tignanello blir ifølge Wikipedia kun produsert på et 47 hektar stort område på en bestemt vingård i Chianti-distriktet i Toscana i Italia. 2010-årgangen koster 499 kroner flaska på Vinmonopolet.

Ferguson forteller med varme om forholdet til Mourinho, og sier i boka at han liker unge mennesker med litt «djevelskap» i seg, og at han smilte for seg selv da han så portugiseren introdusere seg som «a special one» da han ankom Chelsea etter å ha vunnet Champions League med Porto.

Også i en dokumentar om Mourinho i fjor, fortalte Ferguson om førsteinntrykket av Mourinho.

I boka si vedgår Ferguson at han gikk for langt i kritikken av Mourinho etter det første møtet i åttedelsfinalen i Champions League mellom Porto og United i 2003/04-sesongen. Etter kampen kjeftet han på Porto for filming, mens han i realiteten var mer sint på Roy Keane som pådro seg rødt kort.

Etter returmøtet på Old Trafford, der Porto slo ut United og Mourinho feiret så frakken flagret nedover sidelinja, inviterte Ferguson sin unge overmann på et glass vin. Det var der tradisjonen startet.