Vingen hele Aalesund venter på

I år skal Joakim Austnes (24) vise hva han kan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Austnes har vært en lovende fotballspiller veldig lenge.

FAKTA

Født: 20. februar 1983

Klubb: Aafk

Posisjon: Midtbane/Spiss

Tidligere klubber: Haramsøy/Nordøy FK

Treneren om talentet:
- Han er veldig eksplosiv, har et utrolig rykk og stor fart. Joakim kan gjøre noen vanvittige ting. Han er kreativ, godt trent og har det meste for å lykkes. Nå må han bare heve bunnivået og bli enda mer stabil, sier AaFK-trener Per Joar Hansen.

TALENTSERIEN PÅ DAGBLADET.NO:

Dagbladet.no presenterer spillere som kan få store gjennombrudd i Tippeligaen denne sesongen. Det kan være unge spillere som debuterer på nivået, eller eldre gutter som ennå har til gode å slå skikkelig gjennom.

• 6. april: Kim Holmen (Lyn)
• 7. april: Magnus Lekven (Odd)

• 8. april: Trygve Åse Lunde (Godset)

• 9. april: Børre Steenslid (Viking)

• 10. april: Agim Shabani (Fredrikstad)

• Torsdag: Ørjan Røyrane (Sandefjord)

• Fredag: Didier Ya Konan (Rosenborg)

• Lørdag: Anthony Annan (Start)

• Søndag: Mohammed Fellah (Vålerenga)

- Han er veldig eksplosiv, har et utrolig rykk og stor fart. Joakim kan gjøre noen vanvittige ting. Han er kreativ, godt trent og har det meste for å lykkes.

Slik beskriver Aalesund-trener Per Joar Hansen sitt kanskje viktigste angrepsvåpen i kampen om å være et tippeligalag også neste sesong.

Men Joakim Austnes\' karriere har vært preget av ustabilitet og skader. I år har skadene vært færre, og mot Start i første serierunde viste 24-åringen hva som bor i fotballkroppen.

Vil bli stabil

- Til nå har det gått helt ok for min egel del. Jeg hadde en bra kamp mot Start og scoret, men mot Sandefjord gikk det dårlig. Jeg slet med å bli involvert, sier Austnes til Dagbladet.no.

Og nettopp det at Austnes ofte blir usynlig i kampbildet er ei utfordring han har hatt lenge.

Det sier også Aalesund-trener Hansen, som mener 24-åringen må heve bunnivået og bli mer stabil. Vingen er enig med treneren.

<strong><b>ÅRETS FØRSTE:</strong></b> Joakim Austnes scorer mot Start i første serierunde. Han satser på minst ni mål til. Foto: Scanpix
ÅRETS FØRSTE: Joakim Austnes scorer mot Start i første serierunde. Han satser på minst ni mål til. Foto: Scanpix Vis mer

- Han har helt rett, og jeg har snakket mye om akkurat det med Per Joar. Jeg må rett og slett bli flinkere til å kjempe meg inn i kampen, og bare jobbe på for å bli mer involvert, sier Austnes, som også spiller midtbane.

Drømmer om landslaget

Overfor Dagbladet.no beskriver Austnes seg selv på følgende måte:

- Jeg har bra fart og teknikk, og kommer som regel til sjanser i løpet av en kamp. Dessuten føler jeg at jeg er gjennombruddshissig og bra offensivt, sier Austnes.

I årevis har landslaget lett etter en vingtype som Austnes på sitt beste, men gjennombruddet har aldri kommet. 

- Det er nok flere årsaker til at jeg ikke har spilt på landslaget, men en hovedårsak er at jeg har vært mye skadet over lengre perioder. Enhver fotballspiller drømmer om landslaget, og jeg håper at jeg kan spille meg aktuell i framtida, sier Austnes, som har måttet se gamle U21-kompiser som Petter Vaagan Moen, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen spille seg inn i Åge Hareides mannskap.

Upåvirket av Dedé

Aalesund-spissen Dedé Anderson (26) dro hjem til Brasil på juleferie, og skulle vært tilbake 10. januar. Brasilianeren kom ikke, og når han først kom, 4.april, dro han igjen.

Ifølge Joakim Austnes har ikke oppstyret rundt lagets kanskje viktigste spiller påvirket spillergruppa. 

- Det er ikke et problem for spillergruppa. Vi klarer å fokusere på de oppgavene vi skal gjøre, og det er å holde oss i tippeligaen, svarer Austnes.

Anderson scoret 14 mål for Aalesund i Adeccoligaen i fjor. Austnes føler ikke tyngre målpress på sine egne skuldre, selv om brasilianeren er borte.

Han klinker heller til med et ambisiøst sesongmål. 

- Det høres kanskje voldsomt ut, men 8-10 mål er ikke umulig. Det går an, det er bare å brette opp armene, sier han.

I DRIVET: Joakim har et utrolig rykk, sier Aafk-trener Per Joar Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer