Vinket farvel til Norge

Foran rekordlave 1612 tilskuere spilte Magne Hoseth trolig sin siste kamp for Molde i går. Administrerende direktør Espen Silseth jobber med et konkret tilbud på klubbjuvelen.

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Magne Hoseth haltet av banen ti minutter før slutt, visste han at borteseieren mot Lyn sannsynligvis var hans siste kamp i Tippeligaen siden innbytterdebuten hjemme mot Stabæk 12. juni 1999.

I går spilte han for nesten tomme tribuner. 1612 tilskuere er klart færrest i Tippeligaen i år. 1843 på Sogndal- Bodø/Glimt er på nestsisteplass. Det bryr Hoseth seg mindre om. For nå er det ferie. Neste Molde-kamp er hjemme mot Brann 25. juli. Etter kampen orket ikke Hoseth å hinke helt bort til de jublende Molde-supporterne, men takket og tok farvel på avstand. Statsminister Kjell Magne Bondevik kom personlig bort og sa takk for følget.

-  Jeg er like spent som alle andre, og det er ikke usannsynlig at jeg drar nå, sier Hoseth til Dagbladet.

Konkret tilbud

Hjemme i Molde sitter klubbdirektør Espen Silseth og gjør seg klar til ei forhåpentligvis travel og innbringende uke.

-  Vi føler at det skjer noe i markedet nå. Det er bevegelse. I løpet av den kommende uka bør mye være avklart, sier Silseth til Dagbladet.

Hoseth-agent Einar Baardsen har i lang tid varslet at en Premier League-klubb er klar til å legge inn bud, men Silseth avviser at Molde har hørt noe fra Baardsen.

-  Nei, gjennom Baardsen har vi ikke fått noen konkrete henvendelser.

-  Men dere jobber med noe konkret fra andre?

-  Ja, men ikke noe å fortelle om enda. Det er litt for tidlig.

Spør trenerne

Hoseth er klar for å dra nå. Men ikke til hva som helst.

-  Jeg går ikke til en bakgårdsklubb. I tillegg må det økonomiske være på plass, og det sportslige må være bedre enn i Molde. Dessuten vil jeg ha tillatelse både fra Reidar (Vågnes) og fra Åge (Hareide) før jeg går.

-  Tillatelse?

-  Jeg har kjent Reidar fra jeg var 15 år. Han har fulgt utviklinga mi og er veldig flink pedagogisk. Da kan han hjelpe meg med å ta et slikt valg. Det blir for dumt for meg å ikke bruke ham som rådgiver. Sier han og Åge nei til en klubb, er det lite sannsynlig at jeg går dit. Det blir for dumt å gå for rått og råttent, slik det var for spillere i Norge en stund.

Seier i presang

Reidar Vågnes er smigret over Hoseths tillit.

Tippeligaen

Lyn - Molde 1- 2 (0- 1). Mål: 0- 1 David Ljung (39), 1- 1 Jan Derek Sørensen (64), 1- 2 Marcus Andreasson (66).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Bernt Hulsker, Martin Høyem, Molde.

Tilskuere: 1612.

-  Dette er et, veldig stor kompliment fra Magne. Vi er forberedt på at han drar, sier Vågnes, som gikk rundt og gliste i går. Både for seieren og for kona Bente - som han giftet seg med torsdag.

-  Jeg sa til spillerne at seier var den beste bryllupspresangen de kunne gi meg. Det var kona også enig i. Og de innfridde, sier Vågnes.

Spesielt imponert var han over Hoseth. Som ga alt for laget - selv om han egentlig ikke burde spilt.

-  Jeg har en overbelastning i lysken, kanskje en liten strekk også. Har kjent det hele uka. Jeg stivnet til på trening da vi drev og skiftet underlag. Det vart verre og verre.

-  Burde du spilt i dag?

-  Tja, det gikk for så vidt bra. Vi vant jo.

Sier Hoseth. Som også mener han var sistemann på ballen da han slo corneren på 1-2-scoringen som ble kreditert Marcus Andreasson.

-  Jeg mener ballen var inne først. Men dommeren dømte ikke, og Marcus fortjente målet. Han var helt praktfull i dag, sier Hoseth.

Trenger hvile

Nå blir det uansett noen dagers ferie for Hoseth.

-  Nå skal jeg ha en aktiv ferie. Må roe meg litt, sier han.

Både mentalt og fysisk har det gått på de siste kreftene løs den siste tida. Hoseth har fått sin dose fotball og vel så det til nå i 2004. Spesielt som følge av suksessen og tilliten på landslaget.

-  Det har vært mye. Derfor blir det viktig for meg å ta en pause. Tidlig i sesongen var jeg jevnt god, men nå i det siste har det vært litt mer annenhver kamp. I dag er jeg veldig fornøyd med meg sjøl igjen, sier Hoseth.

-  Jeg er veldig imponert over at Magne i det hele tatt spilte i dag. Alle vet alt han har vært gjennom. Nå er det viktig at han får slått av mobiltelefonen og får ladet batteriene. Han må reise vekk, langt vekk, sier Vågnes. Som innser at Hoseth sannsynligvis reiser for godt.

FLOTT AVSKJED: Det ble årets andre borteseier for Molde og Magne Hoseth mot Lyn i går. Med en begeistret statsminister Kjell Magne Bondevik (ryggen til) på indre bane klappet Hoseth for supporterne i det som sannsynligvis ble hans siste kamp i Molde-trøya.