Vinket farvel til svenskene i landskamp

Tekno Odin overlegen. Yarrah Boko fightet til Sverige-seier.

 SEIERSGEST:  Øystein Tjomsland er sparsom med seiersgester tross 30 seire av 40 mulige bak fenomenet Tekno Odin. Her gjør han det under Derby på Bjerke, og i dag vinket han ved målpassering i landskampen på Färjestad travbane. Foto: Hesteguiden.com
SEIERSGEST: Øystein Tjomsland er sparsom med seiersgester tross 30 seire av 40 mulige bak fenomenet Tekno Odin. Her gjør han det under Derby på Bjerke, og i dag vinket han ved målpassering i landskampen på Färjestad travbane. Foto: Hesteguiden.comVis mer

Tekno Odin er kaldblodsrasens travkonge.

Lørdag var hingsten overlegent best i landskampen mot Sverige sammen Øystein Tjomsland.

Et annet stort norsk lyspunkt i den fellesnordiske V75-omgangen på Färjestad travbane var helnorsk seier i det beste varmblodsløpet til Yarrah Boko/Kai Johansen.

Premien for Tekno Odins svenske landslagsseier var hele 300 000 svenske kroner.

Selve løpet fikk Bork Odin som anfører, men Vidar Hop slapp umiddelbart fram Tekno Odin. Etter 800 meter var den svenske mesteren Månprinsen A.M. på vei fram, men begynte å trøble like etter.

God psyke Tjomsland sørget for å holde tempoet hardt hele veien. Bork Odin fikk problemer med å følge, og over oppløpet travet Joker Elden seg opp til sølvplass. Tekno Odin var det helt uråd å gjøre noe med.

- Jeg er uhyre fornøyd. Arbeidet med å bygge opp god psyke hos hesten har vi lyktes med.

- Det er klart at utforutsatte problemer kan dukke opp, og man skal nyte hvert løp han deltar i. Jeg håper jeg kan få lov til å trene Tekno Odin i mange år til. Er hesten frisk og rask, er det stor sannsynlighet for at vi dukker opp på Färjestad også neste år, sa Øystein Tjomsland i seiersintervjuet.

Vinnertiden ble 1.21.1 over 2140 meter auto.

Nærmere 10 millioner Med 150 000 svenske kroner for sin seier, mangler nå Yarrah Boko mindre enn en halv million på å runde 10 millioner kroner på premiekontoen.

Kusk Kai Johansen gikk til angrep da det gjensto en halv runde, og Yarrah Boko viste litt av gamle fighteregenskaper da han avgjorde en hode til hode-duell med tethesten Harry Haythrow til vinnertid 1.12,2/2140 meter auto.

Her er resultatene fra Yarrah Bokos løp.

Vant i norsk comeback Den eneste overraskelsen i lørdagens V75, var norskeide og norsktrente K.L.M. Buymethemoon, som har konkurrert for den svenske championtreneren Åke Svanstedt de siste sesongene.

Nå vant hjemvendte K.L.M. Buymethemoon i debuten for Bjerke-trener Anders Wolden Lundstrøm på 1.12,3/ 2140 meter auto etter perfekt styring av Sveriges mesterkusk Bjørn Goop.

Her er alle totoresultatene fra Färjestad.

(NTB/Dagbladet).