Vinn eller forsvinn for Formel 1-håpet Dennis (18)

Kjører to mesterskap samtidig

VÅLER (Dagbladet): Dennis Olsen (18) har siden han kjørte gokart som seksåring vært omtalt som Norges største motorsporttalent.

Håpet om å få den første nordmannen i Formel 1 ligger nærmere enn noen sinne.

SE VIDEOINNSLAGET I TOPPEN AV SAKEN

- Jeg kommer mer forberedt enn i fjor, og sjansene for å vinne Formel Renault 2.0-liter i år er gode med det teamet jeg har fått rundt meg, sier Olsen.

Realistisk mål Mangeårig Formel 1-kommentator og bilsportutøver Atle Gulbrandsen forteller til Dagbladet at Dennis Olsen har svært gode fremtidsutsiker.

- Han er uten tvil den nordmannen gjennom tidene som ligger best an til å klare å komme til Formel 1, sier Gulbrandsen.

Formelføreren tok en sterk andreplass i forårets Eurocup i Formel Renault 2.0-liter. I år er det én plassering som gjelder.

- Det er mesterskapstittelen sammenlagt jeg går for. Jeg er garantert en plass i klassen under Formel 1 dersom jeg vinner, sier Olsen.

Trøblete start Første løpet til Dennis var sesongåpninga i NEC på Monza-banen i Italia. Der gikk ikke alt etter planen. 
- Vi sleit litt med rundetidene, noe som gjorde at jeg starta langt bak i begge løpene, sier Dennis. 

Å kjøre til seier fra 17.- og 14.-plass er vanskelig og på tross av at han kjørte seg opp ti plasser ble bestenoteringa en 6. plass. 
- Det å være best på en bane jeg ikke kjenner er vanskelig, og nå er jeg innstilt på å gi alt i neste løp om en uke

Skjebneåret som avgjør alt Han mener at å være fire år i samme klasse blir en stopp for utviklinga som fører. Dette blir derfor hans siste sesong i bilen han nå kjører.

- Jeg kjører ikke Renault 2.0-liter neste år, da må jeg nødt til å finne på noe annet.

PÅ HJEMMEBANE: Her på Varna-banen i Våler har formel 1-talentet kjørt siden han begynte på skolen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
PÅ HJEMMEBANE: Her på Varna-banen i Våler har formel 1-talentet kjørt siden han begynte på skolen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer

Atle Gulbrandsen mener at formelføreren er favoritt til å vinne årets sesong både i NEC og Eurocupen.
- Han har veldig gode utsiker for å vinne, sier kommentatoren.

Formel 1 i 2018 - Hvis alt går etter planen stiller jeg til start i første løpet om tre år. Jeg satser alt på kjøringa nå, sier 18-åringen til Dagbladet.

Hans tidligere gokart-rival Max Verstappen (17) har i år sin debutsesong i Formel 1, og har gode resultater i RedBulls juniorteam Toro Rosso.

- For å fortjene en plass i Formel 1 så vil jeg vinne og bevise at jeg er best i Formel Renault 3.5-liter føst. Det er klart jeg vil være første nordmann i toppklassen, men jeg vil gjøre det steg for steg og ikke betale meg inn, forteller Olsen. 

Samme team som verdensmesteren Regjerende verdensmester i Formel 1, Lewis Hamilton, kjørte på starten av 2000-tallet i nettopp Manor MP Motorsport.

- Det jo selvfølgelig kult å vite at Lewis valgte det samme laget som meg. Hans tidligere ingeniør er nå min og han er dyktig.

På tester i Spania før påske fikk Dennis svar på noen av forventningene. Han var raskest av alle på treningene.

- Alt i år er bedre enn i fjor, og vi er helt på topp. Det er jo «all in» og jeg må være smart for å vinne denne gangen.

- Vinner du serien i år?

- Det er det som er planen, smiler han.

STARTET SOM GOKART-STJERNE: Dennis Olsen har kjørt på bane i over 12 år, og har vunnet omtrent halvparten av alle de 191 løpene han stilte til start i gokarten sin. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
STARTET SOM GOKART-STJERNE: Dennis Olsen har kjørt på bane i over 12 år, og har vunnet omtrent halvparten av alle de 191 løpene han stilte til start i gokarten sin. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer
HELT PÅ TOPP: Norske Dennis Olsen gjorde seg bemerket på testinga på Motorland-banen i Spania i mars. Foto: World Series by Renault / Twitter
HELT PÅ TOPP: Norske Dennis Olsen gjorde seg bemerket på testinga på Motorland-banen i Spania i mars. Foto: World Series by Renault / Twitter Vis mer