Vinn eller forsvinn for Tottenham

Blir det tap mot Chelsea i kveld, står Champions League-plassen i fare.

FORSKJELLEN: -  Tottenham har levd mest på at Bale har kommet inn og scoret, og de har levert svakere den siste tiden, sier Petter Myhre før kveldens kamp mellom Chelsea og Tottenham. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix
FORSKJELLEN: - Tottenham har levd mest på at Bale har kommet inn og scoret, og de har levert svakere den siste tiden, sier Petter Myhre før kveldens kamp mellom Chelsea og Tottenham. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

I dag avgjøres mye i den spennende kampen om tredje- og fjerdeplassen i Premier League, når Chelsea tar imot Tottenham på Stamford Bridge, i en hengekamp. Begge lag kjemper om plassene som gir en mulighet til å spille i neste års Champions League.

Chelsea innehar tredjeplassen med 68 poeng, Arsenal fjerdeplassen med 67 poeng og Tottenham femteplassen med 65 poeng.

- Betyr ufattelig mye Tottenham ligger dårligst an i sluttspurten, både med tanke på tøffe, gjenværende kamper, og at de har vist svakere form. Derfor blir kveldens kamp nærmest vinn eller forsvinn for de hvite, tror Petter Frydenlund i Tottenhams Venner.

- Den betyr ufattelig mye, for sånn som situasjonen er nå, må vi nesten vinne, sier Frydenlund.

TV2s fotballekspert, Petter Myhre, tror det er Chelsea som stiller sterkest i sesongavslutningen og i kampen om en Champions League-plass. Skulle Chelsea vinne i dag, vil de være sikret fjerdeplassen og en sjans til kvalifisering til Champions League, siden de da uansett vil ha 71 poeng og bedre målforskjell enn Tottenham.

- Jeg holder Chelsea som en knapp favoritt, på grunn av hjemmefordelen og at de har sett friskere ut de siste tre-fire ukene. Laget har også flere matchvinnere som viser form, sier Petter Myhre.

- Tottenham har levd mest på at Bale har kommet inn og scoret, og de har levert svakere den siste tiden, understreker han.

Første på 22 år? Etter kveldens kamp, gjenstår det bare to runder i årets Premier League. Chelsea har igjen å møte Aston Villa borte, og Everton hjemme. Arsenal møter Wigan hjemme og Newcastle borte. Tottenham har bortekamp mot Stoke og avslutter sesongen hjemme mot Sunderland.
- Jeg tror vi må ta ni poeng for å greie fjerdeplassen, forteller Tottenham-supporteren om de tre gjenværende kampene.

Tottenham har ikke vunnet borte mot Chelsea på 22 år. Petter Frydenlund sier at han gruer seg til kveldens kamp, og at han mest sannsynlig vil ha det vondt i nitti minutter, uansett resultat. Selv om han ikke er overbevist om at Tottenham vinner, har han et håp.

- Det er ikke umulig, men veldig vanskelig. Men vi har greid å vinne andre kamper hvor vi har hatt statistikken mot oss, så det ville vært artig om Villas-Boas greier å snu den, sier Frydenlund om fjorårets Chelsea-trener, nå i Tottenham.