- Vinn eller forsvinn mot Pakistan

Avgjørende uker venter Drillo.

Egil Olsen er gang med sitt Irak-eventyr. Drillo tenker ikke VM 2010, men kun på de to innledende kvalikkampene mot Pakistan.

Landene møtes 22. og 28. oktober. Seier er avgjørende for å ta seg til gruppespillet.

- Tankene går bare fram til 28. oktober. Det er vinn eller forsvinn. Taper vi mot Pakistan, trenger vi ikke tenke på VM. Normalt skal vi slå dem, men jeg er klar over at ingenting er sikkert i fotball, sier Olsen til NTB.

Onsdag kveld hilste han på de første spillerne. Iraks landslag er samlet i Doha, men logistikken skaper vanskeligheter for Drillo.

- Jeg er veldig spent. Mye er annerledes enn det jeg er vant til. Bare det å få samlet hele troppen er forbundet med langt større problemer enn vi er vant til. Det kom noen spillere onsdag, noen kommer i dag og flere ankommer fredag. Visumproblemer og andre ting, som ikke eksisterer for oss, skaper noen utfordringer, sier Olsen.

Mangler åtte mann

Drillos første oppgave er tirsdagens treningskamp mot Qatar i Doha. Irak er rangert som nummer 65 i verden, Qatar som nummer 91. Lagene er likevel forholdsvis jevnbyrdige på papiret.

Men den tidligere driblefanten får ikke sett alle spillerne i kamp før VM-kvaliken tar til. Hele åtte av U23-spillerne er opptatt med en turnering i Nord-Korea.

- To-tre av de unge gutta er faste på A-landslaget. Ettersom de er i Nord-Korea, får vi ikke trent skikkelig med den elleveren som skal starte mot Pakistan. Det er viktig å få se spillerne i aksjon, men det sier litt om situasjonen at åtte mann er opptatt med en annen kvalik i et annet land midt oppe i VM-kvaliken vår, sier Olsen til NTB.

Irak er regjerende asiamester. En rekke av landets beste spillere er utenlandsproffer i Qatar og De forente arabiske emirater.

SKJEBNEKAMPER MOT PAKISTAN: Drillo får ingen myk start i den nye jobben som irakisk landslagssjef. 22. og 28. oktober møter Irak Pakistand i VM-kvalifiseringen. - Normalt skal vi slå dem, men jeg er klar over at ingenting er sikkert i fotball, sier Drillo. Foto: AFP
SKJEBNEKAMPER MOT PAKISTAN: Drillo får ingen myk start i den nye jobben som irakisk landslagssjef. 22. og 28. oktober møter Irak Pakistand i VM-kvalifiseringen. - Normalt skal vi slå dem, men jeg er klar over at ingenting er sikkert i fotball, sier Drillo. Foto: AFP Vis mer

- Vi snakker om et godt balansert landslag med spillertyper som utfyller hverandre bra. De er fysisk sterke og individuelt gode. Jeg er imponert over måten de forsvarer seg på mann mot mann defensivt. De spiller gjerrig fotball og tar få sjanser, sier den tidligere Wimbledon-manageren.


Stoler på assistenten

En av de store utfordringene er å få informasjon om spillerne.

- I laguttakene nå i de første kampene må jeg stole på min irakiske assistent. Jeg kan diskutere ting med ham, men hans ord må veie tungt i innledningen. De har jo ikke vært så gærne til å ta ut laget. De ble jo asiamester, ler Drillo.

Noen ny Flo-pasning blir det ikke, men den tidligere norske landslagssjefen er opptatt av at irakerne må spille mer i lengderetningen.

- I den grad jeg har noen kjepphester som trener må det være større fremdrift og mer spill i lengderetningen.

- Hvor viktig er det å få en god start mot Qatar?

- Om vi taper 0-5 mot Qatar betyr ingenting, bare vi slår Pakistan i kvaliken, sier Drillo.

Som er klar for et nytt kvalikeventyr.

(NTB)