Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen og Anish Giri:

«Vinn en turnering for første gang i ditt liv, og folk vil kanskje ta deg seriøst»

Carlsen i ordkrig.

ERTER HVERANDRE: Magnus Carlsen og Anish Giri er blant verdens beste sjakkspillere - men trolig ikke blant verdens beste venner. AFP PHOTO
ERTER HVERANDRE: Magnus Carlsen og Anish Giri er blant verdens beste sjakkspillere - men trolig ikke blant verdens beste venner. AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen (27) ble i februar uoffisiell verdensmester i Fischer-sjakk og nå er han i en ordkrig med den nederlandske stormesteren Anish Giri (23).

«Vinn en turnering for første gang i ditt liv, og folk vil kanskje ta deg seriøst», skriver Carlsen på Twitter med tydelig adresse Giri.

Bakgrunnen er en dialog mellom de to toppspillerne. Carlsen er ranket som verdens beste sjakkspiller, og Giri er nummer ni på samme liste. Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Carlsen, via manager Espen Agdestein i kveld, uten å lykkes.

Feiden starter med at den franske sjakkspilleren Maxime Vachier-Lagrave mener russiske Vladimir Kramnik er den som forstår sjakkspillet best. Den kommentaren har fått Carlsen til å glise - noe han ikke legger skjul på i sosiale medier.

- Svakt!

I forlengelse av dette har Anish Giri skrevet at han mener Carlsen er nervøs.

- Jeg våknet og ser at en spiller er mer nervøs enn alle de åtte spillerne i kandidatturneringen til sammen. Hint: Det er ikke meg, eller MVL (Lagrave), skriver Giri, som et stikk til Magnus Carlsen.

Kommentaren ble tidligere i kveld fanget opp av den norske sjakkspilleren, som igjen kommer med et litt syrlig svar:

- Kom igjen, dette er svakt. Vinn en turnering for første gang i ditt liv, og folk vil kanskje ta deg seriøst, skriver Carlsen til Giri.

Giri responderer:

- Jeg vet ikke med folk generelt, men du ser ut til å ta meg seriøst. Det er smigrende. Litt mer, så har jeg kanskje selvtillit til å vinne en turnering. Akkurat nå er jeg ikke kvalifisert for kvalifiseringen engang. Så ikke bekymre deg, skriver Giri som svar til Carlsen.

Flere utspill

Dette er ikke første gang at Carlsen og Giri slenger kommentarer til hverandre. Begge er regnet som unge sjakkgenier - og de liker tydeligvis å erte hverandre.

Blant de tidligere kommentarene kom under turnering i januar i år.

- Det er mye tull (med Giri), men Anish er en veldig sterk spiller, sa Carlsen i et intervju etter partiet mot Giri.

- De latterlige vitsene hjelper meg å komme meg i underdog-posisjon, sa Giri om forholdet til Carlsen.

Kandidatturneringen starter i Berlin til helga og varer fra 10. til 28. mars.

Disse spiller i kandidatturneringen: Sergey Karjakin, Levon Aronian, Ding Liren, Shakhriyar Mamedyarov, Alexander Grischuk, Fabiano Caruana, Wesley So og Vladimir Kramnik.

Vinneren møter Carlsen til VM-duell seinere i år. VM spilles i London fra 9. november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!