Magnus Carlsen og Anish Giri:

«Vinn en turnering for første gang i ditt liv, og folk vil kanskje ta deg seriøst»

Carlsen i ordkrig.

ERTER HVERANDRE: Magnus Carlsen og Anish Giri er blant verdens beste sjakkspillere - men trolig ikke blant verdens beste venner. AFP PHOTO
ERTER HVERANDRE: Magnus Carlsen og Anish Giri er blant verdens beste sjakkspillere - men trolig ikke blant verdens beste venner. AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Magnus Carlsen (27) ble i februar uoffisiell verdensmester i Fischer-sjakk og nå er han i en ordkrig med den nederlandske stormesteren Anish Giri (23).

«Vinn en turnering for første gang i ditt liv, og folk vil kanskje ta deg seriøst», skriver Carlsen på Twitter med tydelig adresse Giri.

Bakgrunnen er en dialog mellom de to toppspillerne. Carlsen er ranket som verdens beste sjakkspiller, og Giri er nummer ni på samme liste. Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Carlsen, via manager Espen Agdestein i kveld, uten å lykkes.

Feiden starter med at den franske sjakkspilleren Maxime Vachier-Lagrave mener russiske Vladimir Kramnik er den som forstår sjakkspillet best. Den kommentaren har fått Carlsen til å glise - noe han ikke legger skjul på i sosiale medier.

- Svakt!

I forlengelse av dette har Anish Giri skrevet at han mener Carlsen er nervøs.

- Jeg våknet og ser at en spiller er mer nervøs enn alle de åtte spillerne i kandidatturneringen til sammen. Hint: Det er ikke meg, eller MVL (Lagrave), skriver Giri, som et stikk til Magnus Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer