- Vinn for oss, Mr. Eggen

ATEN (Dagbladet): Panathinaikos- Kavala 4- 1. Gresk seriefotball framsto så meningsløs at Nils Arne Eggen sjølsagt stjal showet. Og - da en fyr med frakk og en liten whiskey-varmer kom slentrende i pausen og ønsket Rosenborg alt vel og Olympiakos pokkerivold onsdag kveld, sa han Nils: - Nåja, vi ska no spæll først.

Erik Mykland, Frank Strandli og deres greske arbeidsgiver passerte Olympiakos på tabellen med gårsdagens seier. Akkurat som om noen brydde seg om det. Fotballkampen var tarvelig, markeringene mann oppå mann, og minst 73 000 av de 75 000 setene på den mektige Olympiastadion regnet ned i ensomhet. Med andre ord et dekket bord med både Nils og Arne og Eggen.

Og:

Spør om folket forsynte seg.

De første alvorlige og meget greske forhåndsintervjuene ble gjort på stillingen 3-1 til Panathinaikos. Da var det pause i Aten, og alle håpet den ville vare helt til onsdag. For mr. Eggen var jo der - midt i TV-lysene og mikrofonene. Og norsk fotball er jo mye bedre enn den greske?

Dokken uten tvil

- Vi må være litt forsiktige med akkurat det der, sier den avtroppende RBK-sjefen. - Vi er nødt til å være forberedt på trøbbel. Men jeg kan jo si til deg det jeg har sagt inn i disse mikrofonene:

- På en god Rosenborg-dag skal dette gå veldig bra.

- RBK vinner - definitivt, sier Dokken til Dagbladet. I Aten blant gamle venner og velgjørere er han ikke i stand til å se hvordan Olympiakos skal kunne slå RBK. For Dokken kjenner materien, har sondert terrenget og vet hvor den greske fotballskoen trykker:

Per dato er det mest på den ømme form-tåa.

Myggen vinner 4-1 og er veldig glad for det. Etterpå underbygger han Dokkens påstand.

- Jeg tror RBK vinner av flere grunner, sier Myggen. - For det første har ikke Olympiakos noe å spille for, for det andre kommer det lite folk og for det tredje praktiserer hjemmelaget en offsidetaktikk de ikke behersker. Bare gjennom det vil RBK få en tre fire helt klare målsjanser.
- Det bør være nok til seier.

- Eggen - nice man

Myggen, som Frank Strandli, tror altså på RBK-seier. Alle andre med grønt blod i Aten - Panathinaikos-tilhengerne - er nesten villige til å gi en finger for det. Og av denne grunn også - i tillegg til å være et fotballtroll denne byen ikke besøkes av for ofte - var Mr. Eggen det sjølsagte midtpunkt.

Utpekt som onsdagskveldens Panathinaikos-frelser.

- You win and make me happy, sier han med den lille fra Skottland i plastglasset.

- Yes, but it will not be easy, svarer Eggen og gliser. Men den fotballskålende vil ikke høre tvil - bare glede. Og derfor snur han seg til en kamerat med makant glass og sier:

- Mr. Eggen very nice man - he promise victory for Rosenborg and Panathinaikos.

Heier på RBK

- Jeg har ikke vært her så lenge at jeg har fått akkkurat den følelsen ennå, men resten av spillerne på laget blir helt gærne bare Olympiakos taper et poeng, sier Myggen. - Derfor er en RBK-seier viktig for denne klubben. Men jeg skal ikke på kampen, jeg skal sitte hjemme og heie. Som alle de andre.

I går var det søndag og atpåtil regn. Da heiet nesten alle på radiosendinga. Men de få som var på Olympiastadion greide likevel og lage spetakkel, skyte raketter og smelle som krigen. Og en ting er sikkert: I Hellas er ikke fotball gresk for noen.

Det er fotball.
For alle.

<B>Kong Eggen ved Akropolis</B>
<B>SIGHTSEEING:</B> Rosenborg dro til Akropolis i går - et europeisk topplag med koner, samboere, kjærester, unger og barnevogner på slep. Her er Robert Boateng (f.v.) sammen med Mini, Jørn Jamtfall og fruen Sølvi på vei påå til Aten-høyden i går.