- Vinner alle fire rennene

For to år siden skrev tyskeren Sven Hannawald idrettshistorie ved å bli førstemann som vant alle fire hoppukerennene. Nå tror han Sigurd Pettersen blir andremann med storeslem i verdens tøffeste hoppkonkurranse.

INNSBRUCK (Dagbladet) - Sigurd har 75 prosent sjanse til å vinne alle fire rennene. Sammenlagtseieren har han allerede i lomma. Det viktigste for ham nå er å beholde roen og bare konsentrere seg om hoppingen, sier Sven Hannawald til Dagbladet.

- Det har jeg ikke noe problem med. Ingen greier å vippe meg av pinnen. Nå gjelder det å være skjerpet hele veien, og tenke minst mulig på alt styret som er rundt meg. Prosentene bryr jeg meg heller ikke om. Dem får Drillo ta seg av, sier Sigurd.

Pipekonsert

I kvalifiseringen i går ble han andremann, tre meter og 3,4 poeng bak finnen Janne Ahonen. Sven Hannawald satt på hotellet under kvalifiseringen, og ble møtt med voldsom pipekonsert fordi han ikke hoppet.

- Formen er så dårlig at jeg ikke ville bruke krefter på å hoppe kvalifiseringen, sier Sven Hannawald.

For to år siden tjente han over fire millioner kroner på hoppuka. I tillegg fikk han en flunkende ny Audi Quattro til en halv million. Etter å ha vunnet i Oberstdorf, Garmisch og Innsbruck, innledet han avslutningsrennet i Bischofshofen med å sette ny bakkerekord på 139 meter. I sistehoppet landet han på 131,5, og fikk rekordpoeng summen 1077,6.

I dagens knockoutrenn møter Sven Hannawald vinneren av kvalifiseringen, Janne Ahonen. Sigurd Pettersen, som kan bli hoppukemillionær og vinne en PWK Nissan x-trail hvis han fortsetter i samme stilen, duellerer med østerrikeren Andreas Widhölzl.

- Kjempebakke

- Bergisel er blitt en kjempebakke, som tåler større lengder enn i går. Jeg måtte ned på farten to ganger, og er glad for at juryen tar vare på sikkerheten vår, sier Sigurd Pettersen etter å ha landet på 126,5 meter i kvalifiseringen.

I første treningsomgang var han lengst med 131,5, i det andre treningshoppet nest lengst på 129,5. Da hadde den nye hoppukekongen fra Rollag og Veggli én avsats lavere fart enn Janne Ahonen som hoppet 131,5.

- Blir nervøs?

- Når jeg sitter på bommen, stoler jeg fullt og helt på juryen. Da trår jeg til med det jeg har, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Alle Dagbladet snakket med i Bergiselbakken i går, tror Sigurd Pettersen vil vinne hoppuka sammenlagt. Usikkerheten er om han greier å kopiere Sven Hannawald, og gå til topps i alle fire rennene.

- Sigurd Pettersen greier det hvis han ikke blir nervøs. Han virker kald, men jeg vet jo ikke hva som rører seg oppe i hodet hans. Vi gjør alt for å slå ham, og tror ikke han er like stabil som Sven Hannawald var for to år siden, sier den nye tyske landslagstreneren Wolfgang Steiert.

- Jeg tror Sigurd Pettersen gjør reint bord. Han er det lille hakket bedre enn konkurrentene, og virker veldig sterk, sier den østerrikske landslagstreneren Hannu Lepistö.

- Helt åpent

- Sigurd Pettersen har kapasitet til å ta to seirer til, men det er ikke bare opp til ham. Også andre løpere har kapasitet til å vinne enkeltrenn. Innsbruck-rennet i dag synes jeg er helt åpent, sier FIS-manager Walter Hofer til Dagbladet.

HØYT OVER INNSBRUCK: Hoppuke-lederen Sigurd Pettersen imponerte også i Bergisel-bakken under kvalifiseringen i går, men tok seg neppe tid til å nyte utsikten. - Nå gjelder det å være skjerpet hele veien, og tenke minst mulig på alt styret som er rundt meg, sier Sigurd.
TROR PÅ SIGURD: Sven Hannawald.