Vinner alltid med 10 mann

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal- Stabæk 1- 0. Sogndal er uslåelig når laget får en spiller utvist. I går gjentok historien seg, mot medaljekandidat Stabæk.

I fjorårets 1. divisjon vant Sogndal den viktige kampen mot Kongsvinger - med ti mann. Og da klubben fra Sogn sendte Vålerenga ned i 1. divisjon, var de bare ti mann igjen på Ullevaal-gresset. I går kveld skjedde det igjen.

- Muligens var det rødt kort. Jeg var tøff mot Svindal Larsen. Men samtidig må jeg få lov til å si at det tydeligvis var stort for dommer Per Ivar Staberg å få lov til å dømme kjente landslagsspillere, sukker SIL-kaptein Dag Christian Sørum. Med et kvarter igjen å spille la han Svindal Larsen i bakken. Og hjemmelaget måtte avslutte med ti mann.

Den avgjørelsen var SIL-trener Torbjørn Glomnes veldig uenig i.

- Det skulle aldri vært rødt kort. Dag Christian ble holdt igjen av Svindal Larsen like før og skulle hatt frispark. Soleklart. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe - altså.

- Jeg vet ikke hvorfor det er blitt sånn. Men vi tenner litt ekstra til når vi ser rødt, smiler midtbanesjefen i SIL, Rune Bolseth.

Han satte Tommy Svindal Larsen fullstendig i skyggen. Også da avgjørelsen falt med bare fire minutter igjen å spille.

Bolseth sprang fra Stabæk-strategen, med ball, og da Svindal Larsen satte inn taklinga bakfra - alt for seint, forresten - var ballen allerede på vei mot raske Alexander Ødegaard.

- En helt ypperlig stikkball. Da keeper Knudsen kom ut, ventet jeg litt før jeg satte ballen forbi ham. En utrolig deilig følelse å se den ballen gå i nettet, stråler Ødegaard etter sitt første toppseriemål.

Men i går ble matchvinneren satt i skyggen av Bolseth.

- En spennende og veldig god spiller. Som avgjort har en stor framtid, sier Jan Åge Fjørtoft, som var en en bleik skygge av seg selv i går.

- Det er veldig lenge siden jeg ikke har hatt en eneste skikkeleg avslutning. De vant alle duellene og kriget oss ut av stilen. Men all ære til Sogndal. De var gode, sier Fjørtoft.

BANENS BESTE: Sogndals store midtbanemann Rune Bolseth serverte pasninga som til vinnermålet før Tommy Sindal Larsen var i stand til å stoppe ham.